×

Aktuality

Aktualizováno: HOSTÉ UBRÁNILI NEJTĚSNĚJŠÍ VÍTĚZSTVÍ: VÍTKOVICE - POLANKA 0:1
Aktualizováno: HOSTÉ UBRÁNILI NEJTĚSNĚJŠÍ VÍTĚZSTVÍ: VÍTKOVICE - POLANKA 0:1

vloženo 29.08.2020

Na TC Vítek přijel se svým týmem Radovan Řehulka, který poslední roky dělal v MFK sekretáře. Před sebou měl v poli ovšem také další ex-vítkovické fotbalisty - Coufala či Švancera, Fromelius chyběl pro zranění. Trenér Pištěk se po pohárovém utkání vrátil k sestavě, která do té doby v Divizi ještě neprohrála.

A od prvních minut se hrál svižný fotbal ze strany na stranu. Vítkovice se snažily hlavně po stranách, nebezpečný centr Šindlera ale Paleček ve střelu neproměnil, naopak Netolička musel na dvakrát likvidovat nedůraznou, leč nebezpečnou, ránu Skřehota. Po deseti minutách se připomněl kapitán Coufal, jenž krásným pasem za obranu vyslal kupředu Fuska, ten si obhodil obránce a střelou na zadní tyč jen těsně minul. Odpověď připravil Paleček, jenž se rozhodl pro individuální zakončení a tečovaný projektil na zadní tyč musel Řehulka vyrážet. Poté se hra na chvíli zklidnila.

O střelu z dálky se po individuální akci pokusil také Sostřonek, ovšem kulatý nesmysl skončil metr nad. V dalších minutách byly Vítkovice aktivnější, často ale dělala problém finální fáze, například Jaroň podržel míč a hledal si pozici pro střelu, nakonec ovšem pálil Šindler, míč byl však zblokován. To hosté byli nebezpečnější, další projektil na Netoličku vyslal Švancer a míč jen těsně minul vzdálenější tyč. Kousek nad břevnem pak po standardce proletěl míč po hlavičce Bednáře. Atraktivní první půli mohl uzavřít Paleček, jenž prošel přes tři hráče, bohužel těsně před zakončením o míč přišel. To už na hřišti chyběl Šindler, kterého pro zranění nahradil Kouřil.

Po změně stran se rychle měnilo skóre, Vítkovičtí totiž nechali spadnout vysoký míč, Roman Bartoš vykouzlil ránu bodlem z nějakých třiceti metrů a poslal Polanku do vedení. Od té doby byl obraz hry jasný - dobývání hostující branky. Nejprve měl příležitost Stanojkovič, jenž pálil z pravé strany, Řehulka míč vyrazil. Pak hosté spálili obrovskou šanci, kdy sedmatřicetiletý Bartoš obelstil mladého protihráče a utekl, míč pak na druhou naservíroval o šestnáct let mladšímu Fuskovi, a ten se s míčem zamotal natolik, že jej odzbrojil dobíhající obránce. Oba hráči si později role vyměnili, rána Bartoše však mířila jen do rukavic připraveného Netoličky. Bylo vidět, že hostujícím hráčům už docházela energie, tou hýřili modrobílí, jenže těm zase chyběla zkušenost proti vyzrálé defenzívě Polanky.

Stanojkovič dostal dvakrát míč za obranu a řítil se na Řehulku, jenže poprvé byl hostující brankář u míče o chloupek dřív a odkopl jej do autu, při druhé příležitosti zase vytasil proti domácímu útočníkovi výborný zákrok. Trvalý tlak poté podtrhla také řada standardek, vzdušný prostor si však dobře hlídal Coufal, nejblíže tak byla hlavička Macíka, i té ale nějaký ten metr chyběl. Vítkovice pak musely opět vynuceně střídat, zraněného Jaroně nahradil Benc.

Během poslední čtvrthodiny se Polanka nedostala z vlastní poloviny a znavená defenzíva se bránila jen za cenu odkopů. Nejblíže vstřelení branky byl Stanojkovič, který hlavou poslal kulatý nesmysl do spojnice tyčí. Ze střední vzdálenosti naopak zkusil vypálit Paleček, ale skákavý míč sevřel v rukavicích brankář Polanky. Závěr emotivního zápasu pak ještě natáhly střídání, po nich tým Roberta Pištěka ještě vrhl zbytky sil kupředu, ale přímý kop Václavíka vyrazil Řehulka a následné rohy už ohrožení branky nepřinesly. Polanka ubránila hubené vítězství a získala tři body, Vítkovice si připisují první prohru v soutěži.

MFK VÍTKOVICE - FK SK POLANKA 0:1 (0:0)

Branka: 47. Bartoš. ŽK: Motyčka, Stanojkovič. Rozhodčí: Krupa – Černoevič, Wawrzyk. Diváci: 300.

Vítkovice: Netolička – Kalfas (58. Gula), Macík, Němec, Rončka – Motyčka – Jaroň (79. Benc), Václavík (C), Šindler (42. Kouřil) – Paleček, Stanojkovič.
Polanka: Řehulka – Sostřonek, Tížek (87. Vojtěšek), Skřehot, Gajďok, Bednář, Fusek (67. Hon), Michálek (56. Žídek), Bartoš (90. Hluchý), Švancer, Coufal (C).

Trenér Robert Pištěk: "Další derby, pro nás teda nešťastné. V první půli se střídaly lepší momenty s těmi horšími. Trosku mi chyběla celistvost týmu, a hlavně jsme nebyli dobří ve finální fázi, zejména pokud jde o centry a jejich případné zakončení. Soupeř však měl během prvních pětačtyřiceti minut více příležitostí ke vstřelení branky. Druhý poločas byl již v naší režii, mačkali jsme Polanku jak citrón, leč bohužel nebyli jsme schopni vstřelit branku, a tak dneska nemáme ani bod."

Facebook

Reklama

ad

Tabulka

Tým Z B
1. HLUBINA 18 39
2. Opava B 18 34
3. Bohumín 18 34
4. Vratimov 18 31
5. Polanka nad Odrou 18 30
6. Havířov 18 28
7. Šumperk 18 27
8. Bílovec 18 26
9. Krnov 18 25
10. MFK VÍTKOVICE "A" 18 24
11. Valašské Meziříčí 18 20
12. Frenštát p.R. 18 19
13. Jeseník 18 18
14. Řepiště 18 18
15. Břidličná 18 15
16. Bruntál 18 8