×

Aktuality

ANI ČTYŘI GÓLY ZA POLOČAS NEPŘINESLY BODY: BÍLOVEC - VÍTKOVICE 5:4
ANI ČTYŘI GÓLY ZA POLOČAS NEPŘINESLY BODY: BÍLOVEC - VÍTKOVICE 5:4

vloženo 17.10.2021

Zápas 11. kola Divize F v Bílovci nabídl pěknou podívanou a devět branek. Zprvu to vypadalo na skutečnou beznaděj, jenže druhý poločas byl ve znamení aktivního fotbalu Vítkovic a vykřesané naděje, kterou však sebrána penaltou nepenaltou. 

Ještě před samotným zápasem musel trenér Motyčka řešit značné komplikace, neboť nemohl počítat s Romaněnkem, Macíkem a Kohutem. Vinou absence stoperské dvojice se na toto místo musel stáhnout Motyčka a Němec, toho na kraji nahradil Klečka. A že defenzíva nefunguje dobře se ukázalo hned po pěti minutách, kdy přihrávku zprava po zemi na malé vápno umístil do sítě Martin Limanovský, který mimo jiné nakoukl do dospělého fotbalu právě v dresu Vítkovic. O šest minut akci domácí sehráli takřka stejnou akci a opět překonali Mrozka, tentokrát se radoval Střelec. Bílovec předváděl jednoduchý fotbal, který mu úplně stačil, hráči MFK byli vstupem do zápasu otřeseni a na hře to bylo znát.

Když pak po půlhodině přišla další laciná ztráta a centr z pravé strany, který pod břevno umístil opět Martin Limanovský, vypadalo to s červenobílými hodně zle. Paradoxně až po třetí brance se svěřenci trenéra Motyčky lehce uklidnili a začali soupeře kousat. Povedenou individuální akci předvedl Richtár, který posílal míč směrem k zadní tyči, Kubušek však nedokázal kulatý nesmysl tečovat směrem k brance. Vzápětí to vzal nejlepší vítkovický střelec na sebe, přešel přes čtyři hráče, jenže správný okamžik ke střele prováhal a následný projektil tak byl již zblokován. Vystřelit mezi tři tyče se nepodařilo ani těsně před pauzou, Kubušek sklepl Tomášovi, jenže i jeho prudké ráně scházela přesnost.

Do druhé půle Klečku nahradil Gula, který se ihned zapojoval do útočné souhry. Ani ne po minutě dostal od Kubuška míč do kraje Michal Tomáš a byť nejspíše jen centroval, míč zapadl na přesně k zadní tyči domácí branky. Vstřelená branka vítkovické mužstvo nabudila, Tomáš si skvěle zpracoval míč do středu, zaseknutím vyřadil obránce, jenže při obstřelu trefil jen brankovou konstrukci. I tak o pět minut později přišla zasloužená odměna za aktivitu. Gula si na pravém kraji narazil se spoluhráčem, poslal míč po zemi před branku, kde jej umístil za záda Padušáka Denis Faris Kubušek. Soupeř byl v šoku a značně otřesen, zatímco Vítkovičtí spřádali plány na další útoky směrem k soupeřově brance.

Jeden takový už táhl po zisku míče na levé straně Kalfas, jenže po pár vteřinách si Malimánek uvědomil, že se v jeho očích vítkovický bek zmocnil míče nedovoleně a celou situaci překvapivě vrátil. Z následného nákopu pak po chvíli vyplynul souboj ve vápně, který opět k úžasu mnoha lidí na útulném stadionu posoudil hlavní sudí jako penaltový. Nabídnutou příležitostí Václav Mozol nepohrdnul, a tak zasadil velkou ránu do snažení MFK. Přesto červenobílí ještě i nadále bojovali, byť v 72. minutě přišla další rána, když se po nedůrazu u rohového praporku dostal míč před vápno, kde si jej nachystal Pavel Střelec jehož skákavou ránu nedokázal Mrozek vytěsnit.

Naštěstí i tentokrát byla připravena blesková odpověď. Na hranici pokutového území byl faulován Kubušek. K míči se postavili ve dle Palečka postavil Marek Jaroň, který nádherně vymetl šibenici branky Bílovce. Třebaže to vypadalo, že na zvrat již chybí hostům energie, z ničeho nic zpoza vápna vypálil Matěj Richtrár, zblokovaný míč pak znamenal šanci na reparát a ten se podařil náramně, když odrazem od tyče skončil v síti. Bohužel i když se v samotném závěru několikrát objevil při standardce v chumlu brankář Mrozek, vážnější ohrožení branky se již nekonalo. Utkání bohatému na góly by tak slušela remíza, jenže i díky necitlivému zásahu hlavního rozhodčího zůstávají všechny body v Bílovci.

Záznam z utkání je možné nalézt na tvcom.cz. 

ŠSK BÍLOVEC- MFK VÍTKOVICE 5:4 (3:0)

Branky: 5. a 31. Limanovský, 11. a 72. Střelec, 64. Mozol - 46. Tomáš, 54. Kubušek, 74. Jaroň, 88. Richtár. ŽK: Dybal, Mozol, Socha - Paleček, Kalfas. Rozhodčí: Malimánek - Řezníček, Páral.
Bílovec: Padušák - Cverna, Dybal, Dluhoš (57. Socha), Limanovský, Mozol, Střelec, Dostál, Krayzel (30. Mikuš), Černín, Raszyk (61. Dresler).
Vítkovice: Mrozek - Kalfas, Motyčka, Němec, Klečka (46. Gula) - Tkáč - Richtár, Jaroň, Paleček - Tomáš, Kubušek (74. Václavík). 

Facebook

Reklama

ad

Tabulka

Tým Z B
1. HLUBINA 21 43
2. Opava B 21 41
3. Bohumín 21 40
4. Vratimov 21 38
5. Havířov 21 33
6. Polanka nad Odrou 21 33
7. Bílovec 21 31
8. Šumperk 21 30
9. MFK VÍTKOVICE "A" 21 29
10. Krnov 21 26
11. Valašské Meziříčí 21 26
12. Frenštát p.R. 21 25
13. Břidličná 21 21
14. Jeseník 21 19
15. Řepiště 21 18
16. Bruntál 21 9