×

U16 - Aktuality

HLAVNĚ SE NEVZDÁVAT, VZKAZUJE MLADÝM FOTBALISTŮM VÍTĚZ EL TOMÁŠ VACLÍK
HLAVNĚ SE NEVZDÁVAT, VZKAZUJE MLADÝM FOTBALISTŮM VÍTĚZ EL TOMÁŠ VACLÍK

vloženo 07.09.2020

Vítkovický odchovanec Tomáš Vaclík má za sebou nejúspěšnější sezónu své dosavadní kariéry. Sevilla FC si zajistila s desetibodovým náskokem místo v Lize Mistrů pro další ročník a ve finále Evropské Ligy porazila Inter Milán. I když se Tomáš zasloužil zejména o ligový úspěch, ve chvíli kdy mohl zvednout nad hlavu se jej zmocnila obrovská radost. Po velkém úspěchu jej vyzpovídal předseda AKADEMIE MFK VÍTKOVICE Slavomír Bretz.

Tomáši, v první řadě obrovská gratulace k zisku titulu v Evropské lize! Jak si ceníte tento úspěch? 
Děkuji moc. Velmi si toho cením. Řadím to asi mezi největší úspěchy v klubové kariéře. I když jsem tolik nechytal, tak jsem byl součástí týmu, který tu EL vyhrál. Vyhrát jednu ze dvou nejlepších evropských klubových soutěží je neuvěřitelně náročné. Jsem rád, že se mi to povedlo a že jsem mohl zvednout nad hlavou pohár pro vítěze.

Jakou další metu byste rád dosáhl?
Rád bych ještě něco vyhrál, ale uvidíme. Příští rok budeme hrát Champions league, takže postupně krok za krokem. Hlavně bych chtěl dál chytat a být se Sevillou úspěšný nejen v Champions league, ale také se pokusit zopakovat letošní ligovou sezonu, ve které jsme skončili se stejným počtem bodů jako Atlético Madrid! Pokusíme se na to navázat a pokud možno se ještě zlepšit… 

Jak se vám líbí ve španělské Seville?
Všem se nám tady líbí, opravdu. Co se týká fotbalové stránky, tak já jsem tady maximálně spokojený. A náš rodinný život v Seville? Jak já, tak i celá rodinka jsme tady moc spokojení, líbí se nám tady, baví nás to a nemůžeme si na nic stěžovat. Máme zde vše, co potřebujeme, a jsme tady společně šťastní!

Můžete našim mladým vítkovickým fotbalistům přiblížit tréninky v Seville? V čem se případně liší od těch u nás?
Tréninky jsou jiné, ale neřekl bych, že rozdíl je tak velký. V přípravě se neběhá tolik bez balónu jako v Česku. Tady je všechno s míčem na hřišti. Úroveň těch tréninků je obrovská, což je dáno zejména kvalitou týmu. Ale už samotné tréninky každého hráče individuálně posouvají, protože jsou nejenom ve zmíněné kvalitě, ale i ve vyšším tempu.

A co počasí a teplota v Seville?
Pravdou je, že kvůli počasí máme trénink v jiných hodinách než v Česku, a i mistrovská utkání se hrají pozdě večer. Čtyřicítky jsou tady v létě na denním pořádku.

Co byste mladým vítkovičákům poradil, aby se přiblížili takovým angažmá, jaké jste doposud měl v Basileji a Seville? V čem tkví váš úspěch?
Pracovat, trénovat, makat a stoprocentně se nevzdávat, protože to nikdy není jenom rovná cesta. Je na ní spousta překážek a spousta pádů. Je třeba věřit a udělat pro to maximum.

Chcete něco vzkázat A-týmu mužů MFK Vítkovice, který hraje v letošní sezoně Divizi?
Upřímně klukům přeji, aby se jim dařilo, byli úspěšní a měli dobrou sezonu. A hlavně všem ve Vítkovicích přeji, aby byli zdravotně v pořádku po celý rok! Tak budou moci dělat to, co je baví. 

Tomášovi gratulujeme, děkujeme za skvělou reprezentaci vítkovického fotbalu a přejeme jemu i jeho rodině hodně štěstí a zdraví.

Fotogalerie

Facebook

Reklama

ad

Tabulka

Tým Z B
1. HLUBINA 18 39
2. Opava B 18 34
3. Bohumín 18 34
4. Vratimov 18 31
5. Polanka nad Odrou 18 30
6. Havířov 18 28
7. Šumperk 18 27
8. Bílovec 18 26
9. Krnov 18 25
10. MFK VÍTKOVICE "A" 18 24
11. Valašské Meziříčí 18 20
12. Frenštát p.R. 18 19
13. Jeseník 18 18
14. Řepiště 18 18
15. Břidličná 18 15
16. Bruntál 18 8