×

Aktuality

HOSTÉ VYUŽILI PENALTU I PŘÍMÁK: VÍTKOVICE - FRÝDLANT N. O. 1:3
HOSTÉ VYUŽILI PENALTU I PŘÍMÁK: VÍTKOVICE - FRÝDLANT N. O. 1:3

vloženo 19.09.2020

Ani ve třetím domácím zápase se fotbalisté MFK Vítkovice nedočkali prvního vítězství na vlastní půdě. S Frýdlantem n. Ostravicí sice dlouho hráli vyrovnanou partii, jenže zbytečnými chybami dovolili soupeři získat všechny tři body.

Začátek ovšem patřil hostům, do vápna se nejprve probíjel Kučera, ale dobrý zákrok si připsal Macík. Že oba celky chtějí uspět potvrdily osobní souboje, po kterých musel několikrát hned v úvodu zápasu uklidňovat situaci sudí Pospíšil. Více práce měl Košec, který nejprve vyrazil prudký centrovaný míč a musel zneškodnit také následnou dorážku Švrčka. Šestnáctiletý odchovanec si výborným výběhem poradil také s unikajícím Soukupem, jenž dostal míč za obranu a postupoval sám. Až po dvaceti minutách hry bylo nebezpečno také před brankou beskydského klubu, Jaroňův centr musel před hlavičkujícím Smékalem uklízet na roh Prepsl. 

A nový hráč MFK se dostal k hlavičce i o chvíli později, tentokrát však kulatý nesmysl skončil na horní síti hostující branky. To už se modrobílí ujali iniciativy a Frýdlant přehrávali, prudký míč Motyčky v pokutovém území ale Václavík nedokázal přetavit k zakončení, vrácený centr pak poslal nad opět Smékal. Na druhé straně po závaru a několika odrazech prudce pálil zpoza vápna Střižík, ale jeho projektilu chyběl asi metr. Přesto se hosté radovali jako první, jeden z hostujících hráčů využil zaváhání defenzívy, běžel sám na Košece a ten jej při pokusu o kličku srazil k zemi. Míč si na penaltový puntík postavil Wludyka, a přestože ranou po zemi vítkovického gólmana na poprvé nepřekonal, s dorážkou už byl úspěšný. Do kabin se tak šlo za stavu 0:1.

Brzy po změně stran přišlo vyrovnání, po kraji utekl Václavík a míč směřující před branku prostrčil mezi nohama Presla debutant Daniel Smékal. Po vyrovnání nastala pasáž hry bez větších šancí, plná hlavně soubojů ve středu pole. Z ní se vyjímala pouze prudká rána Škorika nad branku. V 67. minutě ovšem přišel další zbytečný faul modrobílých a přímý kop Wludyky přetavil jemnou tečí ve vedení Radim Wozniak, a to byl dvaačtyřicetiletý odchovanec Baníku na hřišti ani né půl minuty. Vítkovičtí se z nepříznivého vývoje nemohli dlouho oklepat a k ohrožení branky soupeře se dostávali hodně sporadicky, z dálky tak pálil Stanojkovič, za prudkou ránu asi metr vedle mu byl odměnou jen potlesk fanoušků.

To BFK svůj náskok navýšil poté, co jeden z hráčů prošel od rohového praporku přes nedůraznou defenzívu až do vápna a povedenou přihrávkou připravil snadnou branku pro Kučeru. Další gól mohli hosté přidat po přihrávce Kučery na Staňka, ten ovšem na zadní tyči osamocený nepřekonal Košece, jenž míč vyrazil do strany, kde jej už nedokázal dostat do sítě Milar. Alespoň kosmeticky mohl v nastavení upravit skóre Jaroň, leč Prepsl dokázal míč vyškrábnout na roh. Frýdlant nad Ostravicí si tak z Ostravy odvezl všechny body.

MFK VÍTKOVICE - 1. BFK FRÝDLANT NAD OSTRAVICÍ 1:3 (0:1)
Branky: 48. Smékal – 40. Wludyka, 67. Wozniak, 71. Kučera. ŽK: 39. Košec, 78. Němec, 86. Stanojkovič, 90. Macík – 55. Škorik, 82. Juříček. Rozhodčí: P. Pospíšil – Kouřílek, Šujan. Diváci: 234.
Vítkovice: Košec – Kalfas, Macík, Němec, Rončka - Motyčka (84. Konečný) - Václavík (C) (75. Paleček), Jaroň, Kouřil (68. Šindler) - Stanojkovič, Smékal.
Frýdlant n. O.: Prepsl (C) – Švrček, Střižík, Soukup (57. Velička), Šafner (67. Wozniak), Wludyka (77. Milar), Kučera (88. Plucnara), Škorák, Dvořák (57. Svatonský), Staněk, Juříček.

Trenér Robert Pištěk: "Dnes jsme se porazili sami. První čtvrthodina sice patřila Frýdlantu, ovšem ve zbytku první půle jsme byli aktivnější a měli více ze hry, dostali jsem se i do několika šancí. Bohužel jsme však prohrávali a byť jsme po změně stran vyrovnali, tak pak jsme soupeři dva góly darovali. Ten první po nesmyslné standardce, kdy kluky nabádáme k tomu, aby zbytečně nefaulovali, bohužel opět chyba a trošku v tom měl prsty i brankář. Třetí gól zase po školácké chybě, kdy soupeř projde po lajně a dá míč na pětku, kde další hráč uklidí míč do prázdné brány. Je to škoda, chuť a síla u kluků byla, sami chtěli odčinit výsledek s Opavou. Zase si musíme chyby a situace rozebrat a připravit se na další zápas." 

Facebook

Reklama

ad

Tabulka

Tým Z B
1. HLUBINA 22 46
2. Opava B 22 44
3. Bohumín 22 40
4. Vratimov 22 38
5. Bílovec 22 34
6. Havířov 22 33
7. Polanka nad Odrou 22 33
8. Šumperk 22 31
9. MFK VÍTKOVICE "A" 22 29
10. Krnov 22 27
11. Valašské Meziříčí 22 26
12. Frenštát p.R. 22 25
13. Řepiště 22 21
14. Břidličná 22 21
15. Jeseník 22 19
16. Bruntál 22 9