×

A-Tým - Aktuality

KAPITÁN VÁCLAVÍK: ČEKÁM OD SEBE VÍCE, V ZIMĚ MUSÍME VŠICHNI ZABRAT
KAPITÁN VÁCLAVÍK: ČEKÁM OD SEBE VÍCE, V ZIMĚ MUSÍME VŠICHNI ZABRAT

vloženo 28.11.2020

Když se v létě připojil k MFK Vítkovice, sám nečekal, že se ihned stane kapitánem. S mladým týmem se mu nakonec podařilo vybojovat v deseti zápasech Divize F jedenáct bodů, jak ale v rozhovoru sám přiznal, v zimě musí celý tým zabrat, aby na jaře vítězné radosti bylo více. 

Kádr pod vedením Roberta Pištěka se skládal až těsně před začátkem soutěže a zkušenost v něm bezesporu zastupuje Martin Václavík. "Dostal jsem nabídku pomoci Vítkovicím ke vzestupu a musím přiznat, že rozhodování bylo rychlé," vrací se o čtyři měsíce zpět drobný záložník a dodává: "Potěšilo mě, jak klub funguje, od kvalitních tréninků až po zázemí, vše je na vysoké úrovni. Vítkovice jsou pořád velký klub a dokazuje to i zájem fanoušků."

Vzhledem k jeho zkušenostem z MSFL v dresu Petřkovic se od začátku předpokládalo, že bude pomáhat mladým spoluhráčům. Nakonec je jeho role ještě větší. "Nečekal jsem, že se ihned stanu kapitánem, leč Martin Motyčka je hrající asistent, takže funkci už má, a tak volba kapitána vyšla na mě, jakožto druhého nejstaršího a nejzkušenějšího hráče. Pracovat s takovým mladým týmem je velká výzva," vysvětlil Martin Václavík, jenž s týmem musel již řešit i náročné chvíle: "Série porážek byla těžká hlavně na psychiku, pořád jsme si museli opakovat, že herně to není zase tak špatné a jedním povedeným utkáním se to celé otočí. Na vině však byla především nezkušenost týmu." Bohužel když ta kýžená výhra konečně přišla, fotbalový podzim byl předčasně ukončen. "Mrzí mě, že se podzimní část nedohrála, neboť jsme po vyhraném zápase ve Frenštátě byli psychicky nahoře."

Výhra v posledním odehraném utkání posunula mužstvo blíže středu tabulky, po deseti utkáních jsou Vítkovice na osmé příčce Divize F. "S umístěním spokojený nejsem. Zbytečně jsme přišli o několik bodů, ale jak jsem již řekl, souvisí to se zkušeností hráčů. Spokojenější jsem naopak s herním projevem týmu, neboť nás nikdo vyloženě nepřehrál," promluvil otevřeně kapitán, jenž převzal část odpovědnosti na svá bedra: "Musím přiznat, že mé výkony mě úplně nepotěšily, čekám od sebe více. Věřím, že já i celý tým, přes zimu mákneme a na jaře to bude lepší."

Historicky druhý nejúspěšnější ostravský celek musí zapracovat zejména na domácích výkonech, protože na TC Vítek získal jen jediný bod za remízu s Dětmarovicemi. "Z nějakého důvodu se nám na vlastním hřišti zatím bodově příliš nedařilo. Fanoušci by si za jejich povzbuzování zasloužili více vítězných domácích zápasů. O to větší měrou jim musím poděkovat za podporu jak venku, tak i doma," vzkazuje věrným příznivcům Martin Václavík, který už přemýšlí i nad dalšími kroky ke zlepšení: "Bude potřeba zkvalitnit tým a zamakat na sehranosti. Trenéři určitě už mají nějaké plány, takže se o kvalitní přípravu nebojím."

Kromě funkce kapitána se jednatřicetiletý fotbalista stal také hlavním zahravačem standardních situací a na hřišti se představil v obraně i záloze. "Když byla potřeba, zaskočil jsem na různých postech a neměl jsem s tím žádný problém. Jelikož jsem španělský typ a jsem rád na míči, tak mi vyhovuje hrát v záloze." Na návrat na zelený pažit si ale bude muset stejně jako zbytek týmu ještě počkat, jak tedy v těchto dnech zkušený záložník tráví volné chvíle? "Kromě práce, která mi nyní zabere hodně času, trávím čas hlavně běháním v parku či domácím posilováním."

Kdo sleduje MFK Vítkovice na sociální sítích, určitě mu neunikla akce Vítkovická supertrefa, kdy mladí Vítkovičáci posílají klubu videa svých povedených střel. Tváří soutěže se stal právě Martin Václavík. "Vítkovická supertrefa je výborný nápad, jak propojit mladé kluky a holky s A-týmem. Věřím, že takových akcí bude ještě více, neboť mládež je pro náš klub velmi důležitá. Mám radost, že se toho mladí zhostili na výbornou a natáčí samé krásné supertrefy," těší kapitána divizního mužstva, který v promo videu přidal svou dalekonosnou trefu do koše. "Tento povedený nápad trval snad hodinu natáčení a dřiny, věřím, že pro Marka Smrčku za kamerou to bylo ještě náročnější," dodává s úsměvem Martin Václavík.   

Facebook

Reklama

ad

Tabulka

Tým Z B
1. HLUBINA 18 39
2. Opava B 18 34
3. Bohumín 18 34
4. Vratimov 18 31
5. Polanka nad Odrou 18 30
6. Havířov 18 28
7. Šumperk 18 27
8. Bílovec 18 26
9. Krnov 18 25
10. MFK VÍTKOVICE "A" 18 24
11. Valašské Meziříčí 18 20
12. Frenštát p.R. 18 19
13. Jeseník 18 18
14. Řepiště 18 18
15. Břidličná 18 15
16. Bruntál 18 8