×

Aktuality

LÍDR SOUTĚŽE PO PAUZE ZÁPAS OTOČIL: BOHUMÍN - VÍTKOVICE 3:1
LÍDR SOUTĚŽE PO PAUZE ZÁPAS OTOČIL: BOHUMÍN - VÍTKOVICE 3:1

vloženo 28.09.2020

Bohumín, lídr Divize F, zaváhal pouze jedinkrát, a to v minulém kole, kdy padl v Novém Jičíně 0:1. Bylo tak jasné, že svěřenci trenéra Špičky budou chtít nepovedený zápas odčinit. To se jim však od úvodních minut příliš nevedlo, neboť Vítkovičtí byli velmi aktivní a vybudovali si převahu. Do té doby Košece ohrozil jen lob Latochy, který skončil nad břevnem. Za Ostravany nejprve pálil nad břevno Václavík, jenž se objevil nezvykle na levém kraji obrany místo Rončky. Na konci první čtvrthodiny se už svěřenci Roberta Pištěka dočkali gólové radosti, míč mezi obránce dostal Marek Jaroň, vnikl do vápna a poslal míč k levé tyči domácí branky. 

Následně byli pod vědomím nepříznivého skóre aktivnější domácí, mladý brankář Košec si však poradil se zakončeními Hanuse i Kodeše. To Švrčina se musel v brance ohánět, když na něj během chvíle dvakrát sám uháněl Smékal a tvrdou ranou jej prověřil Jaroň. Brankář s minulostí v mládeži Vítkovic se však stal hrdinou okamžiku. Závěr první pětačtyřicetiminutovky tak patřil opět snaze domácích, aktivní Hanus nejprve kroutil míč vedle a poté jen nechal vyniknout Košece. Do kabin tak šli spokojenější hráči MFK.

Úsměvy na rtech ovšem po změně stran vzaly rychle za své. Mezi stopera a pravého obránce se dostal Latocha a byť jeho ránu dokázal brankář ztlumit, tak dobíhající Uher dostal kulatý nesmysl do sítě. To lídra soutěže nakoplo a držel míč, jenže dobrá obrana Vítkovic dlouho odolávala. Bohužel ne až do konce, deset minut před koncem se Hanus protáhl podél brankové čáry a připravil jednoduchou branku pro Šebka. A jak už bohužel bývá v případě MFK zvykem, soupeř ihned přidal další branku po centru Strojka a přesné hlavičce zkušeného Halašky. Na větší odpor se již Vítkovičtí nezmohli, a tak z Bohumína odjeli s prázdnou.

FK BOSPOR BOHUMÍN – MFK VÍTKOVICE 3:1 (0:1)
Branky: 48. Uher, 79. Šebek, 81. Halaška – 14. Jaroň. ŽK: Strojek, Kodeš, Šebek - Jaroň.
Bohumín: Švrčina – Ferenc, Václavíček, Košťál (27. Uher, 68. Šebek), Stošek – Hanus (85. L. Poštulka), Jan Kodeš, Strojek – Bloksch, Latocha (77. Kubinski), Halaška (83. Malysz).
Vítkovice: Košec – Kalfas, Macík, Němec, Václavík (C) - Motyčka - Paleček (84. Rončka), Jaroň, Kouřil (63. Šindler) - Stanojkovič, Smékal.

Trenér Robert Pištěk: "První poločas byl povedený, hráli jsme přesně to, co jsme chtěli. Myslím, že domácí z toho byli až překvapeni. Nemohli se dostat do hry, čehož jsme využili k našemu vedení, to ale mělo být po těch šancích ještě vyšší. Po změně stran bohužel domácí rychle vyrovnali, byli lepší, přidali další dvě branky a zvítězili 3:1. Opět jsme se dopustili hrubých chyb a určitě je nemůžeme házet jen na mládí, děláme jednu za druhou a chybují všichni. Bodů mělo být daleko více a začíná to na nás doléhat. Musíme si to rozebrat a bodovat v domácím klání s Havířovem." 

Facebook

Reklama

ad

Tabulka

Tým Z B
1. HLUBINA 21 43
2. Opava B 21 41
3. Bohumín 21 40
4. Vratimov 21 38
5. Havířov 21 33
6. Polanka nad Odrou 21 33
7. Bílovec 21 31
8. Šumperk 21 30
9. MFK VÍTKOVICE "A" 21 29
10. Krnov 21 26
11. Valašské Meziříčí 21 26
12. Frenštát p.R. 21 25
13. Břidličná 21 21
14. Jeseník 21 19
15. Řepiště 21 18
16. Bruntál 21 9