×

Aktuality

MARKO STANOJKOVIČ: DĚKUJI FANOUŠKŮM, S NIMI JE VÍTĚZSTVÍ SLADŠÍ
MARKO STANOJKOVIČ: DĚKUJI FANOUŠKŮM, S NIMI JE VÍTĚZSTVÍ SLADŠÍ

vloženo 11.09.2020

Mladý útočník se k Vítkovicím přidal až těsně před startem podzimu, přesto si rychle vybojoval své místo v základní sestavě. Na hrotu se Marko Stanojkovič blýskl dvěma góly v Novém Jičíně, a tak jsme talentovaného fotbalistu po pátem kole vyzpovídali.

Hrdinou posledního mistrovského utkání v N. Jičíně byl Marko Stanojkovič, který vstřelil dvě branky a nasměroval vítkovický celek ke třem bodům. "Jsem rád, když mohu týmu pomoci, ještě navíc dvěma góly. Musím ale poděkovat svým spoluhráčům za to, jak jsme celé utkání zvládli a dotáhli jej do vítězného konce. Tři body z venku jsou skvělé a my je samozřejmě bereme, navíc s ponaučením. Teď se na to pokusíme navázat dalším vítězstvím," vysvětlil mladý útočník, který se sám prosadil již ve druhé minutě hry: "Hned od začátku jsme chtěli soupeře přitlačit, což se nám vyplatilo. Dali jsme dvě branky a do šaten jsme v poločase odcházeli se stejným náskokem. I když jsme si však v poločase říkali, že musíme v naší hře pokračovat, tak se stal přesný opak a rychle jsme inkasovali. Naštěstí nás to nerozhodilo, semkli jsme se a plně soustředili na naši hru. Ta později přinesla další branku zásluhou krásné standardky po hrubém faulu soupeře na levé straně. V závěru jsme na soupeře tlačili tak, jak bylo naším záměrem." 

To už tým Roberta Pištěka dohrával v deseti, protože za nesportovní chování putoval do šaten faulovaný Hajnoš. "Rozhodčí se bohužel rozhodl tak, jak se rozhodl. Nakonec nám to ale možná i prospělo, poněvadž jsme se ještě o to více semkli a po vstřeleném gólu uhájili vítězství. Je skvělé, jak se s tím kluci porvali. Poděkovat musím také našim skvělým fanouškům, kteří nám každý zápas fandí, ať už se vyhraje či prohraje. Hodně nám to pomáhá a o to sladší je pak i vítězství, " ocenil skupinku vytrvalých fanoušků MFK Vítkovice ofenzivní hráč se srbskými kořeny, který v minulosti hrával spíše v záloze: "Než jsem přišel do Vítkovic, tak jsem už v Havířově odehrál na hrotu asi třináct zápasů, takže to pro mě není nic nového. Jsem ofenzivní typ hráče, mohu hrát na kraji zálohy či ve středu, ovšem vyhovuje mi i hrot, na špici jsem rád. Zvlášť, když se mi podaří vstřelit nějakou tu branku."

Marko Stanojkovič začínal s fotbalem v Kopřivnici, odkud se ale ve třinácti letech přesunul do Baníku Ostrava a půlrok strávil také v žákovských mužstvech Vítkovic. Dres Vítkovic navlékl ještě také na rok v kategorii U19, po povedené sezóně se připojil k Havířovu. Po minulé, nedohrané, sezóně zkoušel štěstí v MSFL. "Byl jsem na přípravu v Petřkovicích a krátce i ve Frýdku-Místku, ale nejlepší variantou pro mne byly Vítkovice. S trenérem Pištěkem jsem byl v kontaktu od začátku a byť jsem do poslední chvíle nevěděl, co bude dál, jsem rád, že to dopadlo takto," svěřil se devatenáctiletý fotbalista.

A rozhodně není sám, kdo si musí zvykat na nové prostředí. Po pádu do Divize se tvořil v podstatě nový mančaft, jenž se může opírat pouze o trojici hráčů z druholigového kádru. "Přestože za sebou máme už pět zápasů, tak skládání týmu bylo skutečně narychlo a na doladění či úplné sehrání potřebujeme ještě více času. Dennodenně na tom však pracujeme na trénincích. Já se po přípravě v MSFL například k týmu připojil až pár dní před prvním zápasem v Heřmanicích. Naštěstí jsme to utkání i přes nepříznivý vývoj naší pílí zvládli. Teď se na sobě snažíme dále pracovat, věřím, že to jde vidět," doufá Stanojkovič, kterému tým plný mládí určitě nevadí: "Je pravda, že máme mladý kádr, ovšem věřím, že mně i klukům to vyhovuje jak na hřišti, tak i mimo něj. Skvěle si rozumíme. Řada kluků sotva vyšla z dorostu, někteří věkem do dorostu ještě patří, musím ovšem před všemi smeknout za to, jak na sobě tvrdě pracují a makají v zápase i tréninku."

Jak tedy mladý útočník hodnotí vstup do sezóny, kdy po pěti kolech MFK patří s osmi body šesté místo? "Jak jsem již řekl, k týmu jsem se přidal později než ostatní, přesto mě až překvapilo, jak jsme dokázali zvládnout po nepovedené první půli utkání v Heřmanicích, takové zápasy se nedějí každý den. Následovaly dvě remízy, z těch zápasů se dalo vytěžit i více, zejména v Třinci, kde jsme bohužel dvakrát rychle přišli o vedení. Následovala první divizní porážka, na kterou jsme naštěstí dokázali odpovědět vítězstvím v Novém Jičíně. Čeká nás ještě spousta utkání, takže nezbývá než se koncentrovat na každé z nich a uhrát co nejvíce bodů," přeje si Marko Stanojkovič, jenž se zatím nedívá tolik vpřed: "Chci se soustředit hlavně na tuto sezónu a zdárně ji dokončit, ať máme co nejvíce, herně i výsledkově, zvládnutých zápasů a společně i jednotlivě se posouváme vpřed. Vyšším soutěžím bych se samozřejmě nebránil, ba naopak."

Facebook

Reklama

ad

Tabulka

Tým Z B
1. HLUBINA 21 43
2. Opava B 21 41
3. Bohumín 21 40
4. Vratimov 21 38
5. Havířov 21 33
6. Polanka nad Odrou 21 33
7. Bílovec 21 31
8. Šumperk 21 30
9. MFK VÍTKOVICE "A" 21 29
10. Krnov 21 26
11. Valašské Meziříčí 21 26
12. Frenštát p.R. 21 25
13. Břidličná 21 21
14. Jeseník 21 19
15. Řepiště 21 18
16. Bruntál 21 9