×

Aktuality

MNOHO ŠANCÍ A DALŠÍ VYSOKÁ VÝHRA: VÍTKOVICE - PETROVICE 5:2
MNOHO ŠANCÍ A DALŠÍ VYSOKÁ VÝHRA: VÍTKOVICE - PETROVICE 5:2

vloženo 01.08.2020

Druhý přípravný zápas v tomto týdnu nabídl podobnou podívanou jako ten první ve středu. Vítkovičtí znovu dominovali a soupeře z Krajského přeboru pustili jen do pár šancí. I přes vysokou výhru byl opět největší rozdíl v produktivitě, kdy hosté vytěžili z minima maximum, a naopak sami dokázali odvrátit obrovské gólové příležitosti vítkovických.

Poslední utkání krátké přípravy na start Divize F absolvovali fotbalisté MFK Vítkovice v sobotu dopoledne na TC Vítek proti Lokomotivě Petrovice. Stejně jako ve středu, tak i tentokrát domácí mužstvo mělo proti soupeři z Krajského přeboru jasnou převahu. Už ve čtvrté minutě vysunul Motyčka povedenou přihrávkou Konečného a ten si v souboji jeden na jednoho poradil a prostřelil gólmana hostů. Vítkovičtí pokračovali v tlaku, leč podruhé se ocitl míč v síti až po rohu v patnácté minutě, kdy Václavík posadil míč na hlavu Motyčky a ten nekompromisně zavěsil. V šancích se objevoval hlavně Benc, častokrát ovšem ztroskotal na výborném brankáři Petrovic. Hosté naopak snížili z ojedinělé akce, ovšem tým trenéra Pištěka i nadále dominoval a byť nejprve Benc ani Kuřil nedokázali překonat gólmana, tak prvně jmenovaný o chvíli později dostal míč za obranu a zvýšil na 3:1.

I po změně stran se hrálo téměř výhradně před brankou Petrovic, jenže ani drtivý tlak a gólové příležitosti se nedařilo přetavit v další branky. Nejprve Kuřil vybojoval míč, ale z dobré pozice zamířil nad. Později po rohu Motyčka hlavičkoval těsně vedle levé tyče a zkusil to i individuálně, když prošel až do vápna a vypálil metr nad břevno. V dalších šancích pak doslova čaroval vysoký brankář hostů. A jak už to tak bývá, pravidlo nedáš-dostaneš se opět potvrdilo a Petrovice střelou zblízka snížily na 3:2. 

Vítkovičtí se však nenechali rozhodit a pokračovali v útočné hře, těžil z toho Šindler, jenž dostal pas za obranu a prosadil se lobem přes vybíhajícího brankáře. Osmělily se i Petrovice, kdy jeden z jejich aktivních hráčů unikl po křídle a míč poslal jen těsně nad branku Netoličky. Gólovou tečku obstarala spolupráce Šindlera a Bence, po které se druhý jmenovaný prosadil tváří v tvář hostujícímu strážci svatyně. Vítkovice si tak v posledním přípravném utkání před ostrým startem v Heřmanicích poradily s Petrovicemi 5:2.

MFK VÍTKOVICE - TJ LOKOMOTIVA PETROVICE 5:2

Branky: Benc 2, Konečný, Šindler, Motyčka.
Sestava: Netolička - Gula, Macík, Němec, Rončka - Motyčka, Kalfas - Konečný, Václavík, Kuřil - Benc. Střídající: Šindler, Fikacek, Jaroň, Hatoň.

Trenér Pištěk: "Nadpis u předešlého utkání je platný i dnes, opět to byl z naší strany festival neproměněných šancí. Bohužel kluci si neuvědomují, že v Divizi musíme využít většinu z nabídnutých příležitostí. Štve mě, že k tomu přistupujeme příliš laxně. Pokud jde o inkasované branky, tak je to hlavně o tom, že v případě vytrvalého tlaku a útočení koncentrace směrem zpět trochu poleví. Je škoda, že jsme v přípravě nepotkali soupeře z vyšší soutěže, ale na druhou stranu prostor ke zlepšování pořád je a víme o tom. Obrana je velmi mladá a my sis s tím zkrátka musíme poradit. Myslím, že hned po prvním zápase zjistíme, co je vlastně Divize obnáší, a kluci k tomu přistoupí zase jinak."

V brance MFK se objevil Tomáš Netolička, bude tedy v týmu pokračovat? "Zkoušel se prosadit ve vyšších soutěžích, ale nevyšlo to. Nejprve se však musí se ukázat tady a když bude pracovat dobře, bude se moci posunout zase výš. Je to odchovanec, takže jsme jen rádi, že ho máme," vysvětlil trenér MFK Vítkovice.

Facebook

Reklama

ad

Tabulka

Tým Z B
1. HLUBINA 18 39
2. Opava B 18 34
3. Bohumín 18 34
4. Vratimov 18 31
5. Polanka nad Odrou 18 30
6. Havířov 18 28
7. Šumperk 18 27
8. Bílovec 18 26
9. Krnov 18 25
10. MFK VÍTKOVICE "A" 18 24
11. Valašské Meziříčí 18 20
12. Frenštát p.R. 18 19
13. Jeseník 18 18
14. Řepiště 18 18
15. Břidličná 18 15
16. Bruntál 18 8