×

Aktuality

PŘEDSTAVUJEME KATEGORII U15
PŘEDSTAVUJEME KATEGORII U15

vloženo 29.10.2020

Rok narození - 2006 

Trenéři: Laslop, Brezovský 

Laslop: Tým má skvělý charakter a vnitřní sílu. 



Jak hodnotíš dosavadní průběh sezóny? 

Z pohledu statistiky týmu U15 jsme odehráli 8 zápasů, z toho je 6 vítězství a 2 porážky, máme tedy 18 bodů a vysoce aktivní skóre, nejlepší v soutěži 37:15. V tabulce jsme na druhém místě o bod za Hranicemi, ale máme k dobru odložené utkání s Přerovem. Co mě mrzí jsou obě prohry, bohužel se nám tyhle utkání nepovedly, ale to se stává i lepším týmům. Potěšujících aspektů je, ale více. Nejdůležitějším je podle mého názoru charakter a vnitřní síla mužstva. Kluci to dokázali v zápasech, které se nevyvíjelo podle představ a přesto je dokázali dotáhnout do vítězného konce. Ve Valašském Meziříčí prohrávali v druhém poločase už 1:4, ale přesto to otočili na konečných 6:4 a také v Bílovci prohrávali v druhé půli už 1:3 a vyhráli 4:3. Cením si toho i z pohledu, že jsme v létě prakticky vytvořili úplně nové mužstvo, které bylo ještě během soutěže doplňováno a sehrávalo se během mistrovských utkáních.

Z ambicí MFK Vítkovice jde cítit, že by jste chtěli v této kategorii postoupit do nejvyšší žákovské ligy, je to tak? 

Samozřejmě, že bychom byli rádi za první místo v konečné tabulce a tím umožnili kategorii U14 si zahrát baráž o postup do MSŽL. Čeká nás, ale ještě spousta zápasů a nebudeme to mít vůbec jednoduché. Týmů, které mají obdobné ambice je v naší soutěži více a podle toho vypadá i tabulka, kde mezi šestým a prvním týmem je rozdíl pouhých tří bodů. 

Někteří hráči ve Vaši kategorii se objevují i v Moravskoslezských výběrech, co na to říkáš? 

Jsem za to rád, protože to dokazuje, že naši hráči mají potřebnou kvalitu a byť hrají nižší soutěž než ostatní hráči ve výběru, tak byli zatím v každé nominaci na utkání mezikrajské soutěže. A musím říct, že byli v obou zatím odehraných zápasech oporami týmu a přispěli tak k vítězstvím. 

Myslíš si, že se v tvé kategorii může vyklubat nová Vítkovická hvězda v podobě nového Vaclíka, Vlka, Kadlece a dalších borců co oblékali Vítkovický dres? 

Určitě může! Když porovnám Tomáše Vaclíka, Ondru Kušníra, Pavla Malchárka, Tomáše Grigara nebo Jakuba Fulneka, které jsem trénoval a kteří to dotáhli do vrcholového fotbalu s dnešními kluky, tak v tomhle věku nevidím až takový rozdíl. Máme i dnes šikovné hráče, kteří by to mohli dotáhnout daleko, ale ta cesta do špičkového fotbalu je opravdu dlouhá a zaleží na spoustě okolností, které se musí sejít aby se hráč stal tím TOP. 

K čemu vedeš kluky z tvé kategorie? 

Snažíme se i s mým asistentem Petrem Brezovským, aby kluci v prvé řadě měli z fotbalu radost, těšili se na zápas, chodili rádi na tréninky a vytvořili dobrý kolektiv. Dále se samozřejmě snažíme o další rozvoj jejich fotbalových dovedností dané jejich věku. V zápasech je to snaha, aby kluci hráli ofenzívní fotbal, dokázali si vytvářet šance a ty proměňovat. 

Jaké jsou Vaše cíle do konce sezóny? 

Cíl, který jsme si dali před sezonou byl, skončit po podzimu v tabulce co nejvýše, abychom mohli na jaře hrát o to první místo. Zatím se nám to daří, ale ta vyrovnanost v tabulce a i síla jednotlivých mužstev nám ukazuje, že to bude ještě velmi těžké. A otázka je, jestli ještě vůbec na podzim budeme díky opatřením kvůli Covidu trénovat...

Fotogalerie

Facebook

Reklama

ad

Tabulka

Tým Z B
1. HLUBINA 18 39
2. Opava B 18 34
3. Bohumín 18 34
4. Vratimov 18 31
5. Polanka nad Odrou 18 30
6. Havířov 18 28
7. Šumperk 18 27
8. Bílovec 18 26
9. Krnov 18 25
10. MFK VÍTKOVICE "A" 18 24
11. Valašské Meziříčí 18 20
12. Frenštát p.R. 18 19
13. Jeseník 18 18
14. Řepiště 18 18
15. Břidličná 18 15
16. Bruntál 18 8