×

Aktuality

SPRAVEDLIVÁ REMÍZA: VÍTKOVICE - DĚTMAROVICE 1:1
SPRAVEDLIVÁ REMÍZA: VÍTKOVICE - DĚTMAROVICE 1:1

vloženo 16.08.2020

Poprvé od sestupu se fotbalisté MFK Vítkovice představili v soutěžním utkání na domácí půdě. Byť nejde o F:NL, ale o Divizi, cestu na TC Vítek si našla také řada dávných vítkovických fanoušků. Za pěkného počasí a v příjemné fotbalové atmosféře se nakonec body dělily.

Po vítězství v Heřmanicích se Vítkovice představily také doma na TC Vítek, kam zavítaly Dětmarovice. Hosté mají ve svých řadách také fotbalisty s druholigovými zkušenostmi. Elvista Ciku znají jistě všichni fandové Táborska a Karviné, to Jan Staško má za sebou i starty v Gambrinus lize v dresu Baníku. V prvním zápase navíc Dětmarovice zdemolovaly N. Jičín vysoko 6:0, a tak bylo jasné, že na družinu Roberta Pištěka nečeká nic jednoduchého.

V úvodních minutách byli hosté skutečně aktivnějším celkem a Netolička musel likvidovat nebezpečnou střelu osamoceného Macka. Na druhé straně podobně odpověděl Paleček, který se rozhodl místo kombinace individuálně zakončit a jeho kroucená šajtle jen těsně minula vzdálenější tyč hostující branky. Velké vzrušení nastalo po dvaceti minutách, Jež dostal míč za obranu a přehodil Netoličku, míč sice z brankové čáry vykopával Němec, jenže dle rozhodčího Šujana vítkovický brankář při zákroku fauloval a kopala se penalta. Míč si na penaltový puntík postavil Elvist Ciku, leč míč poslal po zemi trestuhodně vedle levé tyče.

Bývalý fotbalista Karviné se mohl podílet na odčinění, ale jeho dobře kopnutý centr byl tečován jen metr vedle vítkovické branky. Na druhé straně mohl skórovat Jaroň, jenže po přihrávce z levé strany zblízka napálil míč jen do břevna. Závěr první půle patřil mírné převaze domácích, ovšem Palečkovi v zakončení míč na poslední chvíli odebral obránce a Motyčka po rohu na zadní tyči poslal v pádu míč metr vedle. Velmi aktivní byl hlavně Paleček, který byl i u dalších dvou šancí. Nejprve potáhl míč kupředu, přihrál na druhou Šindlerovi, ale jeho ránu ze vzduchu skvěle zlikvidoval Majerczyk. Gólman hostů si pak v samotném závěru první pětačtyřicetiminutovky poradil rovněž s ranou pod břevno v podání samotného útočníka, jenž přišel z Frýdlandu.

Po změně stran bylo k vidění mnoho standardek, ale na obou stranách scházela přesnost. Hosté začali hrozit z protiútoků, po jednom z nich mohl vstřelit úvodní branku zápasu na zadní tyči číhající Macko, leč Netolička mu bravurním zákrokem zkazil gólovou radost. Ta na pěkně zaplněném TC Vítek propukla v 63. minutě, to míč propadl k Marku Šindlerovi a vítkovický odchovanec přízemní střelou prostřelil Majercyka, ten si sice na míč sáhl, ale ani zákrok nohou cestě míče do sítě nezabránil.

Srovnáno mohlo být hned vzápětí, kdy nikdo z vítkovických nedokázal míč odkopnout z hranice malého vápna, naštěstí Řapek měl před hradbou těl slitování a místo pořádné pumelice míč jen posunul směrem do brány a Netolička kulatý nesmysl ukryl v rukavicích. Ani varování ovšem nepomohlo, další brejk už Dětmarovice využily. Vyrovnání obstaral Daniel Jež, jenž z pětadvaceti metrů obstřelil Netoličku a míč se od vzdálenější tyče odrazil do sítě. A mohlo být i hůř, Staško se po střetu s obráncem dožadoval penalty, tentokrát však píšťalka zůstala němá. Gól ze hry mohl baníkovský odchovanec přidat o pár minut později, z otočky ovšem pálil nad.

Sedm minut před koncem tak naopak mohly vítězství na svou stranu strhnout Vítkovice, Stanojkovič si při svém nájezdu už dokonce položil hostujícího gólmana, jenže následné střele vystavil stopku dobíhající obránce. Když pak v samotném závěru Netolička lapil nebezpečný centr ze strany a Zach poslal hlavou míč nad břevno, bylo jasné, že ve druhém kole Divize F mezi MFK Vítkovice a SK Dětmarovice se budou po remíze 1:1 body dělit. To vše za dohledu více než tří stovek fotbalových příznivců, kteří povětšinou hodnotili remízu jako spravedlivou.

MFK VÍTKOVICE - SK DĚTMAROVICE 1:1 (0:0)

Branky: 63. Šindler - 67. Jež. ŽK: Netolička, Němec, Václavík, Paleček - Holec, Václavek. Diváci: 310.
Vítkovice: Netolička - Kalfas, Macík, Němec, Rončka - Motyčka - Jaroň, Václavík, Šindler (87. Kouřil) - Paleček (82. Konečný), Stanojkovič.
Dětmarovice: Majerczyk - Holec, Ciku, Skoupý, Macko, Igbinoba, Jež (76. Zach), Staško, Václavek (46. Leibl), Moskál, Řapek (70. Uher).

Trenér Pištěk: "Prvních dvacet minut bylo z naší strany opět velmi nervózních, do hry jsme se dostali až po neproměněné penaltě soupeře. Asi vždycky potřebujeme nějakou tu facku, nezbývá než doufat, že se z toho kluci poučí. Po změně stran jsme byli aktivnější na míči, i když jsme si nějaké velké šance nedokázali příliš vytvářet. Z jedné dal gól Šindler, druhou neproměnil Stanajkovič. Musíme však uznat, že soupeř měl velkých příležitostí možná i víc, takže bod musíme vzít."

A jak je spokojen s prvními zápasy sezóny? "Já jsem spokojen. Venku jsme urvali tři body, doma sice jen jeden, ale čtyři body určitě bereme. Navíc musím říct, že mě těší zájem vítkovických fanoušků, kteří byli skvěle slyšet v Heřmanicích i dnes doma. Jejich podpora je pro naše snažení, a hlavně mladý tým, opravdu velkou vzpruhou. Moc jim děkujeme."

Facebook

Reklama

ad

Tabulka

Tým Z B
1. HLUBINA 18 39
2. Opava B 18 34
3. Bohumín 18 34
4. Vratimov 18 31
5. Polanka nad Odrou 18 30
6. Havířov 18 28
7. Šumperk 18 27
8. Bílovec 18 26
9. Krnov 18 25
10. MFK VÍTKOVICE "A" 18 24
11. Valašské Meziříčí 18 20
12. Frenštát p.R. 18 19
13. Jeseník 18 18
14. Řepiště 18 18
15. Břidličná 18 15
16. Bruntál 18 8