×

A-Tým - Aktuality

TRENÉR PIŠTĚK PO PRVNÍ VÝHŘE: KLUCI JSOU PLNÍ ENERGIE
TRENÉR PIŠTĚK PO PRVNÍ VÝHŘE: KLUCI JSOU PLNÍ ENERGIE

vloženo 25.05.2021

Jedenáctého listopadu 2020, to je den, kdy naposledy fotbalisté MFK Vítkovice odehráli soutěžní utkání. Od vítězství ve Frenštátě uplynulo více než šest měsíců a všichni okolo vítkovického fotbalu, včetně fanoušků, se už nemohou dočkat dalších mistrovských klání. Vzhledem k předčasnému ukončení soutěžního ročníku si na ostré zápasy ještě musíme počkat, leč A-tým již zahájil přípravu a připsal si i první výhru v utkání přátelském.

Všichni doufali, že po dlouhých měsících bez fotbalu se stihne dohrát alespoň polovina soutěžních zápasů a po loňské výluce se tak bude v amatérských soutěžích postupovat či sestupovat. Leč restart nejen Divize F se posouval a posouval, až nakonec byla soutěž předčasně ukončena. "Celý leden, únor i ještě březen jsme stále doufali, že se soutěž rozjede, byť šance se každým týdnem zmenšovala. Kluky jsem samozřejmě držel stále při chuti, ovšem i jak jsem zmínil při posledním rozhovoru, na konci toho období jsem tomu už ani sám moc nevěřil. Nyní jsme hráče naverbovali s tím, že je třeba se pořádně připravit na srpnový start nové sezóny," přiznává na úvod trenér Robert Pištěk.

Jeho mladý vítkovický kádr během dlouhé pětiměsíční přestávky zaznamenal řadu personálních změn, "Tým se ještě neustále obměňuje a pracujeme na nových hráčích. S šířkou kádru jsme spokojeni, avšak samozřejmě se snažíme ještě zkvalitnit osu týmu. Několik jmen už jsme zveřejnili - Dolba a Romaněnko. Novou tváří je také Richtár a z hostování v Opavě se pak vrátil náš odchovanec Dujsík. Hodně kluků však rovněž tým opustilo, neboť jim povětšinou vypršela hostování - Rončka, Hajnoš, Smékal, Stanojkovič. Chybí i Šindler a otazník zůstává u Palečka či Netoličky," vyjmenovává mladý vítkovický lodivod, který má obrovskou radost z plného návratu na hřiště.

"Jak pro hráče, tak pro nás trenéry, je to super, protože konečně odpadává povinnost nějakých skupinek a individuálních plánů s velkým množstvím běhu. Trávník na Vítku byl výborně připraven a kluci na něj vyběhli plní energie, za což jsme jenom rádi. Teď to udržet ty dlouhé tři měsíce, ať to přinese v srpnu kýžené výsledky." Mohlo by se zdát, že hráči se nyní po měsících běhání mohou soustředit jen na sehrání a nácvik situací, ovšem tak jednoduché to není. "Mysleli jsme si, že bychom fyzickou kondici nemuseli tolik řešit, ale zjistili jsme, že zase až tak dobře na tom v této oblasti nejsme. Když člověk jen běhá po lese, tak to člověku nedá tolik, co trénink s týmem. Nyní tedy hodně hrajeme, leč přidáváme i nějakou tu kondiční vložku," vysvětlil Pištěk, jenž díky dlouhým prodlevám musí s týmem pracovat také po psychologické stránce.

"Všichni jsme hladoví po fotbale. Jen v některých fázích už kluci přestali mít i víru a jsou tzv. vyčichlí, protože jim v hlavě proběhne, že do startu zbývají ještě více než dva měsíce. Úkolem trenérského týmu je podobné výkyvy minimalizovat a udržet tým motivovaný." Vítkovický kouč si také uvědomuje, že na jeho tým čeká mnohem přísnější měřítko než při první sezóně v Divizi. "Teď už s námi nikdo nebude jednat v rukavičkách. Nebudeme se moci vymlouvat na to, že jsme se scházeli dva týdny před startem soutěže. Klukům jsem říkal, že o tom nechci ani slyšet. Výhodou je, že už se znají a jsou zkušenější. Určitě všichni očekáváme lepší výsledky. Chtěli bychom se pohybovat na dostřel čela tabulky a uvidíme, co dál," uzavřel rozhovor Robert Pištěk.

Jeho svěřenci již ladí formu v tolik chybějících zápasech, v sobotu vyhráli nad prvoligovým dorostem Opavy 6:2. "Od začátku se hrálo velmi svižné utkání, které bylo bohaté na šance i góly. Kluky musím pochválit, protože zápas odmakali na 120 %," těší trenéra MFK Vítkovice.

SFC Opava U 19 - MFK Vítkovice 2:6
Branky: Richtár 3, Dujsík 2, Tomáš.

Naplánována jsou již další přátelská utkání, příští sobotu se muži utkají s výběrem U19 Baníku Ostrava, o týden později jedou do Krnova a následuje Karviná U19, Dolní Datyně, Frýdek-Místek a další soupeři. Harmonogram bude v dalších týdnech upřesněn. Bohužel však divácké návštěvy i nadále nejsou na utkáních povoleny. 

Facebook

Reklama

ad

Tabulka

Tým Z B
1. HLUBINA 22 46
2. Opava B 22 44
3. Bohumín 22 40
4. Vratimov 22 38
5. Bílovec 22 34
6. Havířov 22 33
7. Polanka nad Odrou 22 33
8. Šumperk 22 31
9. MFK VÍTKOVICE "A" 22 29
10. Krnov 22 27
11. Valašské Meziříčí 22 26
12. Frenštát p.R. 22 25
13. Řepiště 22 21
14. Břidličná 22 21
15. Jeseník 22 19
16. Bruntál 22 9