×

Aktuality

TRENÉR U14, HOLIŠ: CHCI VYBUDOVAT VE SVÝCH HRÁČÍCH MAXIMÁLNÍ PŘÍSTUP K FOTBALU
TRENÉR U14, HOLIŠ: CHCI VYBUDOVAT VE SVÝCH HRÁČÍCH MAXIMÁLNÍ PŘÍSTUP K FOTBALU

vloženo 09.01.2022

Rok narození - 2008, Trenéři: Holiš D., Kovář 

HOLIŠ: CHCI VYBUDOVAT VE SVÝCH HRÁČÍCH MAXIMÁLNÍ PŘÍSTUP K FOTBALU 

V 19 letech trénovat kategorii U14, jaké to je, ovlivnil tě někdo?
Nagelsmann začal trénovat Bundesligu v 28. letech, nerad slyším pravidlo jsi mladý máš čas. Dělám vše proto abych byl nejlepší, neustále se učím a sleduji vše co by mi mohlo pomoc, být lepší. Že něco dělám dobře, svědčí nabídky některých klubů, ale momentálně to pro mě není téma, protože mám tady ještě nedokončenou práci. Nejvíce mě ovlivnil brácha, přístupem, který má v hráčské kariéře do všeho vždy dávat 100%, to samé v coachingu pomáhá mi s každým detailem. V trenéřině mi hodně dal Ondra Smetana, vzal si mě v 16. letech jako asistenta do Petřkovic a předal mi vášeň a energii, kterou měl v každém tréninku. A samozřejmě rodina v čele s taťkou, kteří mi věří a podporují mě, také kvůli nim chci být stále lepší.
Jak hodnotíš dosavadní průběh sezóny?
Porazili jsme Sigmu, Slovácko, Pardubice, Zlín což je pro vítkovickou mládež reklama. Absolvovali jsme také soustředění, utkání v Polsku nebo v Německu, kde jsme si zahráli s místním Unionem, kde kluci poznali absolutní špičku. Navštívili jsme také Olympijský stadion což by měla být motivace, aby si tam třeba jednou zahráli. Musíme však každý trénink, brát jako zápas.
Jistě i tato kategorie má skvělé individuality, chtěl bys někoho vypíchnout?
Tato skupina má potenciál, a jsou v ní i momentálně lepší hráči než toho, kterého vypíchnu. Zatím jsem netrénoval tak perfektně nastaveného hráče jako je Alex Jankovič. Chce být nejlepší v každém cvičení, přidává si a pro mě je neskutečný borec. Nevím jestli se dostane do ligy právě on, ale nikdy si nemůže nic vyčíst - dělá pro fotbal maximum. Zákon akce a reakce, neboli co tomu dáš - to se ti vrátí však určitě existuje.
Tvoje cíle do konce sezóny s týmem?
Chci vybudovat ve svých hráčích maximální přístup k fotbalu. Vítěznou mentalitu, touhu a vášeň. Někteří tomu nedávají vše to mě mrzí, já jejich šanci nikdy kvůli zdraví nedostal. Když tohle u hráčů ucítím, zahřeje mě to.
Studuješ momentálně A-licenci, co to pro tebe znamená?
Jsem moc rád, že jsem zvládl zkoušky a byl jsem vybrán. Je to jeden z cílů proto abych se v kariéře přiblížil, mému snu jednou trénovat ligu. Zároveň moc děkuji asistentovi Lubošovi Kovářovi, naše spolupráce je skvělá, funguje na top úrovni, o to je to pro mě jednodušší.
Jaký je tvůj nejsilnější moment s touto kategorií v podzimní části?
Měsíc zpátky když jsme prohráli na Slavii. Odehráli jsme skvělý zápas, ale prohráli jsme ho 4:1. Ještě v srpnu by jsme si zatleskali, že jsme s nimi vůbec drželi krok, ale teď jsem přišel do kabiny a všichni byli hrozně zklamaní. Ten posun v myšlení, že chceme být lepší než Slavia mě nadchl, v ten moment jsem věděl, že této skupině nestačí být průměrný.

Facebook

Reklama

ad

Tabulka

Tým Z B
1. HLUBINA 18 39
2. Opava B 18 34
3. Bohumín 18 34
4. Vratimov 18 31
5. Polanka nad Odrou 18 30
6. Havířov 18 28
7. Šumperk 18 27
8. Bílovec 18 26
9. Krnov 18 25
10. MFK VÍTKOVICE "A" 18 24
11. Valašské Meziříčí 18 20
12. Frenštát p.R. 18 19
13. Jeseník 18 18
14. Řepiště 18 18
15. Břidličná 18 15
16. Bruntál 18 8