×

Aktuality

TRENÉR U19, MOKROHAJSKÝ: DOBRÉ VÝKONY V DOROSTU JSOU VSTUPENKOU DO PRVNÍHO MUŽSTVA MUŽŮ
TRENÉR U19, MOKROHAJSKÝ: DOBRÉ VÝKONY V DOROSTU JSOU VSTUPENKOU DO PRVNÍHO MUŽSTVA MUŽŮ

vloženo 09.01.2022

Rok narození - 2003, 2004 a ml., Trenéři: Mokrohajský, Drnovský 

MOKROHAJSKÝ: DOBRÉ VÝKONY V DOROSTU JSOU VSTUPENKOU DO PRVNÍHO MUŽSTVA MUŽŮ 

Jak hodnotíš průběh sezony?
Asi budeme mluvit ve všech klubech obdobně, neboť tohle jsem ve své, myslím, už bohaté trenérské kariéře nezažil. Velká covidová pauza se na hráčích hodně podepsala. Kluci doopravdy šli kondičně i fotbalově dolů. Během podzimu jsme často trénovali v malém počtu hráčů. Museli jsme nároky přizpůsobit jejich aktuálnímu stavu, a přesto si někteří prošli zraněním. Samozřejmě ani nám se nevyhnuly karantény, nemoci, vážná zranění a někteří se i vícekrát restartovali v průběhu sezóny. Kádr byl poměrně úzký, s Michalem Drnovským jsme měli někdy doopravdy hlavu zamotanou, jak to vůbec na mistrovské utkání postavíme. Po sezóně jsme dohrávali tři odložená utkání, které jsme nemohli odehrát již ze zmiňovaných důvodů. Přesto podzim nemůžeme hodnotit negativně neboť v neúplné konečné tabulce přezimujeme na pěkném 5. místě - kdy jsme 8 x zvítězili, 2x remizovali a 5x prohráli, skóre 41:27. Samozřejmě mrzí některé těsné prohry, především však nevydařené utkání s Karvinou a zejména ve Frýdku Místku, který nám trenérům pokazil dobrý dojem z poměrně solidní podzimní části.
Které hráče byste vyzvedli?
Náš výkon stojí na týmovém pojetí. I když jsem byl v předchozím bodě trochu kritický, je třeba si uvědomit, že tito kluci hrají po loňské sezóně vyšší soutěž a ještě se musejí vyrovnat s přechodem do staršího dorostu. Naše kategorie je postavena především na ročníku 2004, který bude ještě 1,5 roku v dorostu, takže ještě je prostor ke zlepšování. Máme solidní brankáře, v obraně se výkony trochu střídají – asi nespolehlivější podzim měl V. Bílek a do zranění M. Michna, z hráčů se nejlépe prosazuje v záložní řadě J. Tkáč, Š. Staniek. Doufám, že hráči jako A. Pavlišinec, A. Gráf, T. Kohut, P. Kunz, M. Matejov stabilizují své výkony a na jaře budou patřit k oporám týmu. Přáli bychom si, aby se šance chopili i ti ostatní nebo si řekli o stabilní místa v sestavě hráči ročníku 2005 S. Trantina nebo M. Michel.
Jaká je spolupráce s A týmem mužů ?
Chtěli bychom se propracovat, aby náš A tým byl zásobovaný našimi nejlepšími odchovanci, což samozřejmě bude chvíli trvat. Nejblíže mají k tomuto kroku dva hráči, kteří již první ostruhy okusili a to J. Tkáč a T. Kohut. Spolupráce s předchozím trenérem R. Pištěkem nebo současným M. Motyčkou je bezproblémová a vždy byla ku prospěch hráčů. Takže tato výzva platí i pro všechny ostatní hráče a je jen na klucích, aby tuto možnost využili. Dobré výkony v dorostu budou vstupenkou do mužstva mužů, jinak to fungovat ani nemůže.
Jaký byl nejsilnější moment v podzimní části ?
Určitě jsou to například povedená utkání nejen výsledkově, ale i hrou jako byly zápasy v Kroměříži, Uničově, Val. Meziříčím nebo ztracené utkání se silným Přerovem, které jsme otočili z prohry 0:2 na konečných 2:2. Za zmínku stojí krásný gól J. Tkáče v Třinci z půlky hřiště, který navíc rozhodnul o výsledku utkání. Taktéž si přeji, aby vážný úraz kolene D. Trojanovského byl zdárně doléčen a byl tímto silným momentem. Avšak doufám, že tyto momenty nás ještě čekají hlavně na jaře.
Jsi držitelem nejvyšší trenérské licence, jak je náročné se k této metě propracovat ?
Postupně během mé kariéry se objevují myšlenky nad trénováním, taktikou a domácí diskuze s otcem, které mě ovlivnily natolik, že jsem šel studovat denní studium trenérství na Karlově Universitě v Praze, které trvalo 4 roky. Tam jsem mohl důkladně proniknout do tajů této krásné hry nejen ve své specializaci, ale i oborů spjatých s trénováním, metodikou, anatomií, fyziologií, psychologií a dalších vědeckých odvětvích pod vedením nejlepších odborníků v daných oblastech vzdělávání. Po úspěšném zakončení jsem získal licenci trenéra kopané 1. třídy, a jelikož se model udělování licencí změnil, musel jsem absolvovat ještě půlroční doškolení, abych získal TOP licenci trenér PROFI UEFA.
Na závěr našeho rozhovoru mi dovol poděkovat všem, se kterými spolupracuji z vedení a nejbližším trenérům zejména z U17 a svému kolegovi Michalu Drnovskému za spolupráci. Přeji šťastný nový rok celému klubu, hráčům, trenérům a jejich rodinám.

Facebook

Reklama

ad

Tabulka

Tým Z B
1. HLUBINA 22 46
2. Opava B 22 44
3. Bohumín 22 40
4. Vratimov 22 38
5. Bílovec 22 34
6. Havířov 22 33
7. Polanka nad Odrou 22 33
8. Šumperk 22 31
9. MFK VÍTKOVICE "A" 22 29
10. Krnov 22 27
11. Valašské Meziříčí 22 26
12. Frenštát p.R. 22 25
13. Řepiště 22 21
14. Břidličná 22 21
15. Jeseník 22 19
16. Bruntál 22 9