×

A-Tým - Aktuality

VŠECHNO ŠPATNĚ: OPAVA B - VÍTKOVICE 6:0
VŠECHNO ŠPATNĚ: OPAVA B - VÍTKOVICE 6:0

vloženo 13.09.2020

Ve Velkých Hošticích, kde hraje své domácí zápasy opavské béčko, nemohl trenér Pištěk počítat hned s několika fotbalisty. Kvůli červené kartě chyběl Hajnoš, zranění pak do hry nepustila Palečka, Jaroně a Netoličku. Přesto hned po dvou minutách mohlo být veselo, Šindler potáhl míč po pravé straně, Benc následně přihrávku sklepl pro Stanojkoviče, jenže toho z blízka vychytal Lasák. Následná dorážka Bence už byla z ofsajdového postavení. 

Domácí poprvé udeřili už v sedmé minutě, kdy kombinaci na pravé straně doplnily dva dloubáčky a míč následně propadl až ke Kučovi, který tváří v tvář Košecovi nezaváhal. Tvrdý zásah do hry Vítkovic přinesl konec první desetiminutovky, kdy po rohu dostal pořádného koňara do stehna Motyčka a musel střídat, stopy po zákroku ale byly viditelné ještě po utkání. Penalta se však nepískala. Od té doby ale postupně získávali opavští převahu, před Smékalem ale míč sebral včas Košec a nebezpečná přihrávka napříč vápnem z kopačky Harazima zůstala nevyužita. Mladý záložník domácích poté ještě těsně před koncem poločasu napálil míč těsně vedle levé tyče. I přes převahu SFC jednobrankový rozdíl ještě ponechával naději.

Leč tu domácí rozprášili ihned po změně stran, Pikul napřáhl po zemi ze třiceti metrů a na silně nerovném terénu míč odskočil až do sítě. Sejný hráč pak těsně nedosáhl na nebezpečný centr Harazima. Vykřesat naději mohl Václavík, ten si míč postavil k přímému kopu nějakých sedm metrů před vápnem a zdařilé zahrání neskončilo v síti jen díky jemné teči domácích. I následný roh přinesl vzruch před opavskou brankou, nikdo však nedokázal prudký míč usměrnit do branky.

A tak definitivní pojistku přidali domácí, nádherná kombinace na jeden dotek skončila u Mičoly, ten již mohl pálit, ale místo toho vybídl ještě Kuču a ten propálil i hradbu těl na brankové čáře. Bohužel se v této pasáži ukázalo, jak je důležité míti Motyčku. Dominik Kuča mohl slavit i hattrick, ovšem v další šanci sám před Košecem poslal míč daleko vedle. Přesto mohl vzápětí zvednout ruce nad hlavu, hrbolaté hřiště a dalekonosná střela Smékala na zadní tyč znamenala už čtyřbrankový deficit.

Bohužel posledních dvacet minut již bylo v duchu exhibice domácích fotbalistů, Vítkovičtí již nedokázali udržet míč nebo se alespoň pokusit o kombinaci. Juniorka SFC na hřišti jasně dominovala. Pátá branka padla po autu poblíž brány soupeře, kdy se Slezané zmocnili míče, rychle přenesli hru a střídající Hrdlička po třech minutách na hřišti nezaváhal. To už byla vítkovická jedenáctka v rozkladu a ztrácela jeden míč za druhým, aktivní Harazim napálil břevno, ale na debakl 0:6 o pár minut později po kombinaci na jeden dotek jednoduše zakončil Hrdlička. Když posléze Šimeček naposledy foukl do píšťalky, bylo to vysvobození. Nezbývá než doufat, že se z nepovedeného utkání tým poučí a chybějící hráči rychle zahojí rány, už příští sobotu přijede Frýdlant.

SFC OPAVA B - MFK VÍTKOVICE 6:0 (1:0)
Branky: 7. a 64. Kuča, 47. Pikul, 70. Smékal, 80. a 87. Hrdlička. ŽK: Harazim, Pikul – Macík. Rozhodčí: Šimeček – Kotala, Dudek. Diváků: 125.
Opava B: Lasák – Harazim, Vrána, Celta, Koschatzký, Pikul, Kuča (71. Swiech), Darmovzal, Mičola (77. Hrdlička), Smékal, Dušek (71. Stříbný)
Vítkovice: Košec – Kalfas, Macík, Němec, Rončka – Motyčka (12. Gula) – Šindler (82. Fikáčej), Václavík (C), Konečný (71. Štulík) – Benc (74. Skopal), Stanojkovič.

Trenér Robert Pištěk: "Nechci se vymlouvat, protoře takový je fotbal, ovšem ukázalo se, že náš kádr je skutečně úzký. Když započítám Motyčku, který musel střídat ve dvanácté minutě, chybělo nám pět kluků ze základní sestavy. A to v tuto chvílí nejsme schopni nahradit. Opava měla od první do poslední minuty převahu nejen z pohledu šancí, ale také předvedené hry či držení míče. Prohra 0:6 je šílená, ale tak to prostě bylo." 

Facebook

Reklama

ad

Tabulka

Tým Z B
1. HLUBINA 18 39
2. Opava B 18 34
3. Bohumín 18 34
4. Vratimov 18 31
5. Polanka nad Odrou 18 30
6. Havířov 18 28
7. Šumperk 18 27
8. Bílovec 18 26
9. Krnov 18 25
10. MFK VÍTKOVICE "A" 18 24
11. Valašské Meziříčí 18 20
12. Frenštát p.R. 18 19
13. Jeseník 18 18
14. Řepiště 18 18
15. Břidličná 18 15
16. Bruntál 18 8