×

A-Tým - Aktuality

VYROVNANÝ ZÁPAS PŘINESL PÁTÝ BOD: TŘINEC B - VÍTKOVICE 2:2
VYROVNANÝ ZÁPAS PŘINESL PÁTÝ BOD: TŘINEC B - VÍTKOVICE 2:2

vloženo 24.08.2020

Útulný stadion na Borku v neděli dopoledne přilákal na zápas mezi Třineckou juniorkou a Vítkovicemi stovku diváků, která si užila pohledný fotbal a šance na obou stranách. Domácí fotbalisté do té doby nebodovali, a tak po prohře áčka s Líšní dostali hned pětici posil z prvního týmu.


Od první minuty se tak na hřišti objevili Attah, Gáč, Samiec, Puchel a také Jakub Bolf, jenž na jaře oblékal vítkovický dres. Nejvýraznější změnou ve výběru Roberta Pištěka bylo nasazení Jakuba Košece, další mladý odchovanec Vítkovic tak v brance nahradil drobně zraněného Netoličku.

Jako první ale musel předvést svůj um Křepela, kterého po centru prověřil z levé strany ranou k tyči Marek Šindler. O minutu později pak sudí Vlk viděl ve vápně Třince nedovolený zákrok a pískala se penalta. Míč si na puntík postavil Marko Stanojkovič, počkal si na pohyb brankáře a ranou k tyči poslal modrobílé do vedení. Vedení ovšem nevydrželo dlouho, Samiec výbornou přihrávkou poslal vpřed Bolfa, bývalý hráč MFK obelstil dva své protihráče a střelou po zemi vyrovnal.

Tým Lubomíra Luhového, jenž si loni na jeden zápas zaskočil i na lavičku MFK, měl v dalších minutách mírnou převahu a často se dostával před branku Vítkovic. Individuálně to zkoušel například Attah, ten si poradil s Kalfasem ale Košece svým zakončením už nepřelstil. Třinečtí se dočkali i gólu z nohy Gáče, brněnský odchovanec se však nacházel v postavení mimo hru. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

Po změně stran se dvou domácí ukázali svou touhu naplno bodovat hned dvěma příležitostmi. Nejprve obraně utekl Bolf, položil si vítkovického brankáře, leč následně poslal kulatý nesmysl pouze do boční sítě. I další situace začínala u mladého odchovance Baníku, tentokráte ovšem nechal zakončení na Niemczykovi, kterému rána nesedla, míč ale poslal na bránu ještě Samiec a ranou k tyči pořádně protáhl Košece. 

Vítkovičtí se však oklepali a postupně získali převahu, kterou potvrzovali útoky po stranách. Rončka například skvěle vysunul Stanojkoviče, mladý útočník už se chystal střílet, jenže míč mu byl na poslední chvíli odebrán. Individuálně to zkoušel Paleček, jenž prošel přes dva hráče, avšak jeho rána byla zblokována na roh. Při útocích Vítkovic bohužel často scházela vhodnější finální přihrávka. Blíže gólu tak byli domácí, centr Lance ovšem Samiec přetavil jen v hlavičku kousek nad břevno.

Čtvrthodinu před koncem to vyzkoušel z dálky Václavík, jenže míč skončil vysoko nad. I tak měl vítkovický kapitán o chvíli později důvod k radosti, přihrávka Kalfase sice směřovala na pokrytého spoluhráče, ale Zbyněk Paleček ukázal svůj důraz, dostal se k míči a zblízka poslal modrobílé do vedení.

Bohužel i tentokrát měl náskok jen jepičí život. Odraženého balónu se zmocnil Maceček, a ten skrz hradbou těl propasíroval nedůraznou střelu až za záda natahujícího se Košece. Ani jedno mužstvo nebylo s remízovým stavem spokojeno a pokračovalo se v otevřené hře. Maceček po přihrávce Bolfa donutil k dalšímu zákroku mladého brankáře Vítkovic, jeho protivník Křepela si zase poradil s technickým zakončením Bence. Když pak v nastavení poslal Motyčka míč vysoko nad, bylo jasné, že se obě mužstva rozejdou smírně 2:2.


FK Fotbal Třinec B – MFK Vítkovice 2:2 (1:1)

Branky: 18. Bolf, 78. D. Maceček – 13. Stanojkovič (pen.), 75. Paleček. ŽK: 47. Niemczyk, 51. Chloň, 57. Puchel, 69. Samiec) – 32. Paleček, 41. Němec. Rozhodčí: Vlk – Sivera, Jílková. Diváci: 100.
Třinec B: Křepela – Lanc (77. Dohnal), Potůček, Gáč, Chloň (C) – Bolf, Samiec, Niemczyk, J. Cieslar (61. D. Maceček), Puchel – Attah.
Vítkovice: Košec – Kalfas, Macík, Němec, Rončka – Motyčka – Jaroň (63. Benc), Václavík (C), Šindler (46. Konečný) – Paleček (85. Gula), Stanojkovič.

Trenér Pištěk: "Třinec posílil o pět hráčů z A-týmu, takže jsme věděli, že nás nečeká nic jednoduchého. Od začátku jsem kluky nabádal k tomu, abychom naši hru zjednodušili, jak z důvodu kvality soupeře, tak i kvůli poměrně zvláštnímu terénu. Musím přiznat, že se nám to úplně nepovedlo, první poločas byl z naší strany trošku jalový, ovšem v kabině jsme si řekli, co a jak, a po změně stran to bylo o poznání lepší. I když remízu z venku beru, tak jsme naše dvě vedení měli dotáhnout do vítězného konce. Bohužel jsme dvakrát inkasovali po hloupých chybách v obraně, něco si k nim řekneme a ve středu nás čeká utkání Mol Cupu na Hlubině."


Facebook

Reklama

ad

Tabulka

Tým Z B
1. HLUBINA 21 43
2. Opava B 21 41
3. Bohumín 21 40
4. Vratimov 21 38
5. Havířov 21 33
6. Polanka nad Odrou 21 33
7. Bílovec 21 31
8. Šumperk 21 30
9. MFK VÍTKOVICE "A" 21 29
10. Krnov 21 26
11. Valašské Meziříčí 21 26
12. Frenštát p.R. 21 25
13. Břidličná 21 21
14. Jeseník 21 19
15. Řepiště 21 18
16. Bruntál 21 9