×

Aktuality

ANI ZMĚNA TRENÉRA DOMÁCÍ HŘIŠTĚ NEODČAROVALA: VÍTKOVICE - FRENŠTÁT 0:1
ANI ZMĚNA TRENÉRA DOMÁCÍ HŘIŠTĚ NEODČAROVALA: VÍTKOVICE - FRENŠTÁT 0:1

vloženo 10.10.2021

Vítkovičí po nečekané změně trenéra doufali, že právě střídání u kormidla může být tím správným impulzem ke kýženému vítězství na domácí půdě. Utkání s Frenštátem p. Radhoštěm bylo dlouho vyrovnané, jenže soupeř potrestal jednu z chyb v defenzívě a odvezl si všechny tři body.

V úvodních minutách byli mírně nebezpečnější hosté, kapitán Klimpar však po míči za obranu nedokázal dát střele razanci a o pár minut později se nedokázal probít přes dobře bránícího Němce. To přímý kop Bányácskiho už musel Mrozek nadvakrát likvidovat. Na druhé straně se dostal ke střele Richtár, ale i jemu tentokráte chyběla větší razance. Následně Vítkovičtí svého soupeře zatlačili před branku, leč přímé kopy a ani opakované rohy větší ohrožení svatyně hosů nepřinesly. 

Nebezpečněji bylo před brankou modrobílých, Klimpar ale tváří v tvář Mrozkovi poslal míč vysoko nad a mezi tři tyče se o půl metru nevešla ani povedená rána Fotíka zpoza vápna. Brankový prostor byl malý i pro Tomáše, který pro sklepnutí Palečka z úhlu jen těsně minul vzdálenější tyč. Vzápětí prvně jmenovaný tečoval střelu Kalfase těsně před gólmanem, jenže ani jemu se nepodařilo dostat kulatý nesmysl do sítě. Dotřetice po přenesení hry pálil Richtár, Páleníka ovšem nezaskočil. Nejblíže gólu tak byli těsně před půlí hosté, Fojtíkovu ránu vyrazil Mrozek, leč míč padal do branky, naštěstí jej však jeden z domácích obránců dokázal z brankové čáry odklit do bezpečí. Do kabin se tak šlo po vyrovnané první půli za bezbrankového stavu.   

Druhou půli začali Vítkovičtí aktivněji. Nejprve Páleníkovi udělal nečekané problémy nerovným terénem stížený projektil Palečka, nadvakrát si však poradil. Následně předvedl pěkný fotbalový moment Tomáš, jenž prošel snad přes čtyři hráče soupeře, ovšem zakončení z toho nebylo, přesto MFK získal alespoň přímý kop, který však Palečkovi nevyšel dle představ. Frenštát ovšem začal kousat rychlými brejky, při jednom z nich měl již dobře našlápnuto směrem k brance Packo, skvěle se však vrátil Richtár a míč získal zpět. Vítkovičtí tak mohli pokračovat s dalšími útoky, jež bohužel povětšinou končily před vápnem soupeře a když už se podařilo míč dostat do pouového území, chybělo zakončení.

Kupříkladu Motyčka vybídl ke skórování Jaroně, leč mladý záložník nedokázal v tísni kvalitně vystřelit. Bohužel v 67. minutě z ničeho nic soupeř udeřil. Vyhraná hlavička ve středu pole, podskočení míče obráncem a rychlý přechod do útoku s efektivním zakončením patičkou v podání Klimpara znamenal další velký zásah do psychiky domácího týmu. Ten i přesto bojoval, zejména tedy jeho trenér a kapitán Martin Motyčka, rána přes hlavu však přinesla jen potlesk v hledišti a při rohu pak hlavičce scházela větší přesnost a Páleník si poradil. Otevřená hra navíc přinášela přiležitosti hostů, Packo ovšem mířil těsně vedle a při další situaci předvedl skvělý zákrok Mrozek. Fotbalisty Frenštátu to však nemrzelo, neboť i tak vezou z Vítku domů všechny tři body za hubené jednobrankové vítězství.

MFK VÍTKOVICE - SK BESKYD FRENŠTÁT P. R. 0:1 (0:0)

Branka: 67. Klimpar. ŽK: Motyčka - Buchlovský, Páleník. Rozhodčí: Urbánek - Hovorka.
Vítkovice: Mrozek - Němec, Romaněnko, Macík, Kalfas - Motyčka - Richtár, Jaroň (88. Klečka), Tkáč - Paleček (70. Kohut), Tomáš.
Frenštát: Páleník - Farský, Žitník, Fojtík, Klimpar, Siedlok (46. Baran), Buchlovský, Dudek (60. Sobota, 90+2 Málek), Bánacsyi, Bolcek (39. Packo), Halda.

Facebook

Reklama

ad

Tabulka

Tým Z B
1. HLUBINA 21 43
2. Opava B 21 41
3. Bohumín 21 40
4. Vratimov 21 38
5. Havířov 21 33
6. Polanka nad Odrou 21 33
7. Bílovec 21 31
8. Šumperk 21 30
9. MFK VÍTKOVICE "A" 21 29
10. Krnov 21 26
11. Valašské Meziříčí 21 26
12. Frenštát p.R. 21 25
13. Břidličná 21 21
14. Jeseník 21 19
15. Řepiště 21 18
16. Bruntál 21 9