×

Aktuality

B-TÝM: VIZE I VZKAZ TRENÉRA MOOCE FANOUŠKŮM
B-TÝM: VIZE I VZKAZ TRENÉRA MOOCE FANOUŠKŮM

vloženo 11.08.2022

Od nové sezóny mají vítkovičtí fotbalisté také mužské B mužstvo. Pod vedením trenéra Mooce se zkušení borci doplnění mladými nadějnými hráči budou rvát o body v B třídě, domácí utkání budou hrát na Slovanu a hned na úvod je čeká derby s Ostravou-Jih.

Vítkovický záložní tým se ale začal tvořit již před více než půl rokem, tehdy první tým Slovanu Ostrava začal trénovat Vítězslav Mooc a vzal si do něj například také útočníka Kubuška. "Slovan jsem přebíral ve stavu, že měl po podzimu jeden bod a cíl bylo stabilizovat kádr, protože jsme věděli, že do budoucna to bude MFK Vítkovice B. Sehráli jsme spoustu vyrovnaných partií, v týmu se vytvořila dobrá parta, získali jsme nakonec osm bodů. Přestože jsme tušili, že nás čeká sestup, věřili jsem až do konce. Líbilo se mi, že to kluci nevzdávali a bojovali, i díky tomu jsem si pak nakonec vybral sedm hráčů, kteří budou v týmu pokračovat pod hlavičkou Vítkovic. Tím, že už jsme sehraní, tak je super, že udržíme zkušenou osu týmu," vysvětlil na úvod trenér vítkovického rezervního týmu.

Se svým týmem je již ve finální fázi přípravy na nový ročník. "První dva týdny byly náročná, chodili jsme hodně běhat, využili jsme Bělský les i park na Slovanu. Náročná část přípravy se nám poměrně povedla, a nyní již trénujeme více s míčem. V sobotu jsme sehráli první utkání se Stonavou, jež hrála o postup v 1. A třídě. Měl jsem tam i pět patnáctiletých kluků ročníku 2007, čerstvých dorostenců, což je přesně má vize - co nejdříve zapojit hráče do dospělého fotbalu ať se vyhrají a zvyknou si na něj. Všichni jsou šikovní a ukázali se v dobrém světle, byť jsme prohráli 2:4, dostali jsme od soupeře pochvalu. Ve středu jsme ještě vyzvali v modelovém zápase U19 MFK. Teď už ale směřujeme koncentraci na nedělní domácí duel s Ostravou Jih."

V B třídě působí mimo to také Vítkovice-Svinov nebo nedaleká Hrabová, a tak na tým čeká spousta zajímavých zápasů s lokálním nádechem. Cíle rezervy MFK ovšem nejsou ryze výsledkové. "Chceme hrát na předních příčkách, pokud to půjde, popereme se o postup. Vzadu máme velkou zkušenost, já sám hraji na stoperu, ale i další borci v defenzívě toho mají hodně za sebou. Chceme to doplnit mladými běhavými hráči, což je za mě nejlepší varianta, a hlavně kluci se pak mají od koho učit a pomůže jim to. Přechod z mládežnického fotbalu do mužského je velký skok, který je náročný po psychické i fyzické stránce. Teď jsme si to zkusili s Jirkou Holcmanem, kterého jsem měl na Slovanu půl roku, šel hrozně nahoru a nyní je plně připraven na mužský fotbal, byť věkem je ještě dorostenec. A přesně tohle je má vize, chci si tam vzít pár šikovných z ročníku 2007, se kterým jsem poslední roky pracoval. Samozřejmě to doplníme i o kluky z U19, leč tam to záleží hlavně na trenéru Mokrohajském, protože prvořadý je postup nejstarších dorostenců do druhé ligy. Občas může přijít vypomoci také někdo z A-týmu," popsal svou vizi trenér Vítězslav Mooc, který na závěr připojil také výzvu příznivcům Vítkovic.

"Rád bych pozval fanoušky na všechny naše zápasy. Ty domácí budeme hrát na Slovanu a začínáme již tuto neděli, kdy vyzveme Ostravu Jih, a kromě dobrého fotbalu se určitě můžeme těšit také na dobrou atmosféru v hledišti. Mohou se na mě přijít podívat i ti, co se na mě chodili dívat ještě když jsem hrával druhou ligu za Vítkovice, pořád hraju. (smích) K vidění ale budou hlavně mladé naděje vítkovického fotbalu, které snad jednou vypomůžou také A-týmu. Budeme rádi, když nás bude podporovat co nejvíce lidí." 

Facebook

Reklama

ad

Tabulka

Tým Z B
1. HLUBINA 21 43
2. Opava B 21 41
3. Bohumín 21 40
4. Vratimov 21 38
5. Havířov 21 33
6. Polanka nad Odrou 21 33
7. Bílovec 21 31
8. Šumperk 21 30
9. MFK VÍTKOVICE "A" 21 29
10. Krnov 21 26
11. Valašské Meziříčí 21 26
12. Frenštát p.R. 21 25
13. Břidličná 21 21
14. Jeseník 21 19
15. Řepiště 21 18
16. Bruntál 21 9