×

Aktuality

BRANKÁŘ MROZEK:  SNAD SE MI PODAŘÍ VE VÍTKOVICÍCH ZAKOTVIT NA DELŠÍ DOBU
BRANKÁŘ MROZEK: SNAD SE MI PODAŘÍ VE VÍTKOVICÍCH ZAKOTVIT NA DELŠÍ DOBU

vloženo 26.07.2021

 Jako žáček přišel z Havířova do FC Vítkovice, kvůli insolvenci se však šance ve vítkovických mužích nedočkal. Tedy až do teď, jelikož brankář Richard Mrozek ve svých 29 letech přichází pomoci MFK k co nejvyšším příčkám v Divizi F. 

"Ve Vítkovicích jsem působil od svých dvanácti let až do nejstaršího dorostu, takže když se teď naskytla příležitost hrát za muže klubu mého mládí, vůbec jsem neváhal," přiznává na úvod nová posila mezi tyče, která tehdy musela FC Vítkovice opustit kvůli insolvenci. "Na půlrok jsem šel hrát za U19 Karviné a pak jsem se vrátil do Havířova, kde jsem s fotbalem začínal."
Když se člověk podívá na kariéru zkušeného gólmana, tak vidí, že v posledních letech je to jedno angažmá za druhým. "Tři a půl roku jsem byl v divizních Petrovicích, pak už se to však vezlo a nedaří se mi vydržet v jednom klubu delší dobu. Moc rád bych to prolomil, poněvadž ty neustálé změny mě už moc nebaví. Snad se mi podaří zakotvit ve Vítkovicích," doufá Mrozek, jehož prozatimní vrchol byl půlrok v MSFL za Frýdek-Místek, kde si jej rychle oblíbili fanušci, to však na pokračování nestačilo. "Bylo mi řečeno, že se neví, co bude v lednu a může se stát, že se pokračovat nebude a nemůžou mi tak zaručit místo. Měl jsem obavy a hledal si jiný klub, protože pro gólmana to dva týdny před startem soutěže není nic jednoduchého. Nakonec jsem šel raději do Polska."
Naposled pak nová posila hájila branku Dolní Datyně. "Z Frenštátu jsem odešel pracovně do Německa, jenže kvůli pandemii jsem se musel v září vrátit. Narychlo jsem se tedy domluvil s Dolní Datyní, protože tam znám hodně kluků. Kluby se také domluvily, a tak jsem mohl hned hrát, což pro mě bylo nejdůležitější," díky pandemii toho však v jejím dresu moc neodehrál a v létě přišla nová výzva. "Po kempu v novém týmu Frýdku-Místku se mi nechtělo vracet do Krajského přeboru, a tak jsem byl rád, že se ozvaly Vítkovice a nakonec to dobře dopadlo. Důležité pro mě bylo, abych z Datyň dostal narychlo zelenou, protože jsem si nechtěl dělat zlou krev."
Přesun do Vítkovic hodně ulehčil dobrý vztah nové brankářské jedničky s trenérem Pištěkem. Bude to pro Mrozka výhoda? "Nevím, jestli je to výhoda, někdy to může být spíše kontraproduktivní. Známe se už od sedmé třídy, ale beru ho samozřejmě s autoritou trenéra a oslovuji ho tak v kabině i na hřišti. Respekt tam musí být," udržuje chladnou hlavu Mrozek, kterého v MFK přivítala kabina plná mladších hráčů. "Zvykám si na to. Avšak už mi bude třicet, tudíž to asi bude častější a častější. Vnímám to ovšem pozitivně, navíc kluci jsou moc šikovní a mají správný přístup, což není všude. Jsem spokojen."
A jaké má nová tvář cíle? "Rád bych pomohl týmu k co nejvyšším příčkám," odpovídá jasně a nevyhýbá se ani dotazu na své osobní ambice. "Možná ještě kdyby se naskytla šance hrát třetí ligu, ovšem jsem nohama na zemi. Spíš se věnuji práci, což se dá s hraním Divize dobře zkombinovat," přiznává Mrozek, jenž se jako OSVČ věnuje stavebním a dokončovacím pracím.
Premiéru si brankář s vítkovickou minulostí odbyl minulý týden v utkání ve Frýdku-Místku, trvala však jen 55 minut, poté utkání přerušila bouře. "Nevím, jak dlouho bych tam ještě vydržel, trenér by tam už asi brzy dal Košíka. Kluci hráli dobře, já sám ze sebe ještě cítím, že to po tak dlouhé pauze zatím není ideální. Nemáme se však za co stydět, podle mě jsme odehráli vyrovnanou partii a v první půli možná byli i lepším týmem."
Ostrý start však na sebe nenechá moc dlouho čekat, už v sobotu MFK čeká první utkání MOL Cupu na půdě soupeře. "Moc se těším, po dlouhé době konečně soutěžní utkání. Frýdlant je kvalitní tým, nedávno posílili i o Literáka, což je kvalita sama o sobě. Nebude to nic jednoduchého, leč doufám, že se zadaří a postoupíme do dalšího kola," burcuje Richard Mrozek.

Facebook

Reklama

ad

Tabulka

Tým Z B
1. HLUBINA 18 39
2. Opava B 18 34
3. Bohumín 18 34
4. Vratimov 18 31
5. Polanka nad Odrou 18 30
6. Havířov 18 28
7. Šumperk 18 27
8. Bílovec 18 26
9. Krnov 18 25
10. MFK VÍTKOVICE "A" 18 24
11. Valašské Meziříčí 18 20
12. Frenštát p.R. 18 19
13. Jeseník 18 18
14. Řepiště 18 18
15. Břidličná 18 15
16. Bruntál 18 8