×

A-Tým - Aktuality

DIVIZE F NABÍZÍ ZAJÍMAVÁ JMÉNA: MIČOLA, MALCHAREK, KUŠNÍR, BIOLEK A DALŠÍ
DIVIZE F NABÍZÍ ZAJÍMAVÁ JMÉNA: MIČOLA, MALCHAREK, KUŠNÍR, BIOLEK A DALŠÍ

vloženo 22.08.2020

Kádry divizních mužstev ještě mnohdy nejsou kompletní a B-týmy mohou být kdykoliv doplněny, přesto první kola již napověděla, proti jakým fotbalistům se mladé vítkovické mužstvo v sezóně 2020/2021 postaví. Připravili jsme pro vás souhrn zajímavých jmen na soupiskách našich soupeřů.


Bohumín

V brance nastupuje Jakub Kodeš, který v letech 2014-2016 působil v MFK Vítkovice, poslední roky však hrával v Hlučíně. Největším jménem na soupisce je Milan Halaška, dvaatřicetiletý útočník má na kontě i dva ligové góly za Brno, dlouhé roky hrál v Opavě a půlrok odehrál i za Vítkovice v MSFL. Zkušenosti rozdává také bývalý záložník Třince František Hanus a nováčkem není ani útočník Mario Latocha.

Bruntál

Nejzkušenějším borcem Bruntálu je bezpochyby Ondřej Kušnír, který ještě na jaře vedl proti MFK Vítkovice ve druhé lize druholigový Třinec. Jednoho z nejslavnějších fotbalistů novodobých Vítkovic není třeba představovat. Kapitánem ovšem zůstal Zdeněk Orság. Zkušenosti z MSFL má Jan Urban, který si v sezóně 2008/2009 připsal i jeden start v Gambrinus lize za Zbrojovku.

Dětmarovice

Útočnou silou Dětmarovic by měl být i nadále Jan Staško, baníkovských odchovanec se 12 starty v nejvyšší soutěži. Dále s druholigovou zkušeností z Frýdku, Zvolena a Bardejova. To zálohu diriguje Elvist Ciku, dlouhodobá opora Karviné se třemi starty za Katowice v polské první lize. Profesionální kariéru Albánec dohrával v Táborsku. Dále v týmu působí zejména bývalí či současní fotbalisté nedaleké Karviné.

Frenštát p. Radhoštěm

Ve Frenu sází na střední generaci, pár hráčů má zkušenosti z MSFL, ale většinou jde o fotbalisty z regionu, kde očividně funguje trasa Hlučín-Frenštát. To Jakub Buchlovský sice zkoušel štěstí loni až v Jablonci, avšak nastupoval jen v ČFL.

Frýdlant nad Ostravicí

Velká část hráčů nabitého kádru si prošla Frýdkem-Místkem, z toho řada z nich byla dlouholetými oporami Lipiny. Mezi tyčemi je zkušený Ondřej Prepsl, který byl dlouhá léta jedničkou ve Frýdku-Místku. V záloze mu pomáhá další z dlouholetých Valcířů Michal Švrček. K nejzkušenějším patří Matěj Biolek, jenž si zahrál i ligu na Slovácku a kromě F-M si starty ve druhé nejvyšší soutěži připsal také v Prostějově, kde loni vstřelil dvě branky. Na soupisce je rovněž Zdeněk Staněk, ten odehrál 30 zápasů Gambrinus ligy v dresu Baníku, a Jan Svatonský, majitel 4 prvoligových gólů a s historií z Baníku, Dulky, Karviné či Opavy. V posledním utkání se na lavičce objevil také Petr Soukup. Vítkovickou stopou je ve Frýdlantu Ondřej Dvořák, který v sezóně 2015/2016 v pětadvaceti zápasech vstřelil v modrobílém dresu 2 branky.

Havířov

Mužstvo vedené Miroslavem Matušovičem má na soupisce několik našich odchovanců. Boris Förster si zahrál za FC Vítkovice dva zápasy v roce 2009. To Pavel Malcharek v roce 2004 přestoupil z Vítkovic do Sparty s nálepkou velkého talentu. Ligu si pak zahrál také na Slovácku, v Plzni, Zlíně a Baníku. V roce 2016 pak odešel z Třince do Rakouska a ve svých 34 letech se postaví proti svému mateřskému celku znovu jako soupeř. Jan Klejnot naopak odehrál v MFK 6 zápasů v MSFL před pěti lety. S profesionálními soutěžemi má zkušenosti také Tomáš Wojnar.

Heřmanice-Slezská

Mezi tyčemi je jedničkou Jakub Andrejko, vytáhlý odchovanec s mládežnickými starty v reprezentaci, na profesionální úrovni však odchytal jen půlrok ve Znojmě. To letní posila Radim Jurča si zahrál Gambrinus ligu v Jablonci, působil také ve Varnsdorfu a dva góly vstřelil ve F:NL také v dresu Vítkovic. V týmu je dále řada baníkovských odchovanců.

Nový Jičín

Nový Jičín býval kdysi dávno B-týmem Vítkovic, nyní je v týmu spíše řada hráčů z Frýdku-Místku. To platí i v případě Tomásze Gomoly, v šestadvaceti jednoho z nejzkušenějších hráčů týmu. Odchovanec Baníku má na svém kontě také jednu druholigovou branku v dresu Třince. Kapitánem je dlouholetý obránce NJ Filip Nippert.

Polanka n. Odrou

Pikantní bude vzájemný zápas pro Radovana Řehulku, bývalého sekretáře MFK Vítkovice chytajícího za Polanku. V týmu ovšem lze najít i další bývalé vítkovické fotbalisty. Kapitán Radek Coufal byl rok a půl základním kamenem obrany MFK, než pak odešel do Rakouska. Hrával také za F-M, Hlučín, Znojmo či Kladno. Branky se pak očekávají od Davida Fromeliuse, který v roce 2008 v dresu FC Vítkovice nakoukl do profesionálního fotbalu, později však přestoupil do Frýdku-Místku.

Rýmařov

Před pěti let se o tamním klubu psalo: "Tady je Furikovo", protože v týmu fungovalo hned 9 členů rodiny. I v prvních kolech Divize F se na hřišti objevili tři fotbalisté stejného přijímaní - David, Michal a kapitán Jiří. Mezi zkušenější v týmů s rodinnými poměry patří Lukáš Zifčák, jenž si na začátku kariéry připsal druholigové starty ve Znojmě.

Karviná B

V brance se zatím objevil čtyřiatčicetiletý Libor Hrdlička, jenž loni chytal za Petržalku, odchovanec Slavie Daniel Stropek či Oliver Putyera, který ještě loni hrál za Vítkovice.

Opava B

Tým plný mladíků opavského fotbalu vedl v minulém kole Tomáš Mičola, známý baníkovský odchovanec se zkušenostmi také z Brestu či Slavie Praha.

Třinec B

A-tým druholigového mužstva prochází velkou obrodou, a tak je těžké očekávat, kdo všechno se může v dresu béčka objevit. V prvních zápasech šlo převážně o mladíky doplněné například o pětadvacetiletého Erika Šulu, bývalého hráče Bardejova a Popradu, za áčko Slezanů naskočil za poslední dvě sezóny do 19 zápasů. Starty v profesionální soutěži pak už má na kontě také Martin Samiec.

Facebook

Reklama

ad

Tabulka

Tým Z B
1. HLUBINA 21 43
2. Opava B 21 41
3. Bohumín 21 40
4. Vratimov 21 38
5. Havířov 21 33
6. Polanka nad Odrou 21 33
7. Bílovec 21 31
8. Šumperk 21 30
9. MFK VÍTKOVICE "A" 21 29
10. Krnov 21 26
11. Valašské Meziříčí 21 26
12. Frenštát p.R. 21 25
13. Břidličná 21 21
14. Jeseník 21 19
15. Řepiště 21 18
16. Bruntál 21 9