×

A-Tým - Aktuality

FESTIVAL ŠANCÍ: VÍTKOVICE - DOLNÍ DATYNĚ 6:2
FESTIVAL ŠANCÍ: VÍTKOVICE - DOLNÍ DATYNĚ 6:2

vloženo 29.07.2020

Napodruhé si již nově složený vítkovický tým počínal o poznání lépe a na TC Vítek si hravě poradil s Dolní Datyní poměrem 6:2.

Po prvním zápase si trenér Pištěk stěžoval na nedostatek šancí svého mužstva, hráči si to evidentně vzali k srdci a ve středečním klání měli od úvodních minut jasnou převahu. Po devíti minutách šli domácí do vedení po kombinaci na levé straně a přesné ráně Rončky. Další příležitosti však zůstaly nevyužity a hosté ze skutečně ojedinělého útoku dostali míč do sítě, byl však pískán ofsajd. Gólově se chtěla uvést také posila v podobě zkušeného Martina Václavíka, jeho projektil ale dokázal brankář soupeře zlikvidovat.

Na dvoubrankový rozdíl upravil skóre Paleček, jenž zakončil pohlednou kombinaci vítkovických fotbalistů. Bývalý hráč Frenštátu o chvíli později ještě dorazil do sítě střelecký pokus Šindlera, jenže tentokrát byl máván ofsajd. Mohl se prosadit i sám Šindler, který figuroval na soupisce jarního druholigového týmu, jenže mířil nad. Poločas skončil za stavu 2:0.

Brzy po změně stran došlo k navýšení gólového rozdílu. Na konci pohledné kombinace byl Benc. Datyně ovšem překvapivě snížila po chybě jednoho z vítkovických, ten špatnou přihrávkou vzad vyslal na steč hostujícího útočníka, jenž si poradil i s Košecem. Klid na kopačky vítkovických vzápětí dodal Šec, který nedůraznou, ale velmi přesnou, střelou k tyči překonal počtvrté hostujícího strážce svatyně.

Vítkovická převaha poté již nebyla tak výrazná, i tak se ovšem hrálo hlavně před brankou Datyně. Těžil z toho Benc, jenž křižnou ranou nedal brankáři soupeře šanci. Podobně si počínal také Šec, jenž se prezentoval krásnou technickou ranou zatočenou přesně ke vzdálenější tyči. Pro oba mladíky to byla druhá branka v zápase. V závěru zahrozili také hosté z Krajského přeboru, kteří jedné z chybek v defenzívě dokázali využít a snížili na konečných 6:2.

MFK VÍTKOVICE - TJ DOLNÍ DATYNĚ 6:2

Branky: Benc 2, Šec 2, Paleček, Rončka.

Sestava MFK: Košec - Konečný, Gula, Němec, Rončka - Motyčka - Šindler, Václavík, Jaroň, Šec, - Paleček. Střídající: Fikáček, Stulík, Benc, Kuřil.

Trenér Robert Pištěk: "Včera na tréninku jsme měli zase další čtyři hráče na zkoušku. Přestože tým ještě není sehraný, tak to mělo svou kvalitu. Šlo o soupeře z Krajského přeboru, kde se pohybuje ve středu tabulky, a i když to není Divize, tak je pro nás nějakým porovnáním. Utkání mělo svou kvalitu, a navíc jsme nevyužili ještě řadu dalších šancí, hlavně v prvním poločase jsme mohli dát další čtyři branky. Naše hra se mi ovšem líbila. Oproti minulému zápasu tam byl pohyb, nekazili jsme a našli jsme správné složení obranné čtveřice, kdy krajní obránci doplňovali útok podle mých představ."


Facebook

Reklama

ad

Tabulka

Tým Z B
1. HLUBINA 22 46
2. Opava B 22 44
3. Bohumín 22 40
4. Vratimov 22 38
5. Bílovec 22 34
6. Havířov 22 33
7. Polanka nad Odrou 22 33
8. Šumperk 22 31
9. MFK VÍTKOVICE "A" 22 29
10. Krnov 22 27
11. Valašské Meziříčí 22 26
12. Frenštát p.R. 22 25
13. Řepiště 22 21
14. Břidličná 22 21
15. Jeseník 22 19
16. Bruntál 22 9