×

Aktuality

JEŠTĚ ZA TEN HATTRICK MUSÍM ZAPLATIT, SMĚJE SE DANIEL SMÉKAL
JEŠTĚ ZA TEN HATTRICK MUSÍM ZAPLATIT, SMĚJE SE DANIEL SMÉKAL

vloženo 19.10.2020

K výběru Roberta Pištěka se Daniel Smékal připojil až po šesti odehraných kolech Divize F, předtím se totiž snažil získat místo v třetiligovém celku. "Sezónu jsem začal v Petřkovicích. Hrát MSFL, navíc za tým pohybující se na předních příčkách, pro mě bylo velkou příležitostí. Ovšem jsem ještě mladý hráč a potřebuji se ještě nejprve v mužském fotbale rozehrát a posbírat zkušenosti. Na základě toho jsme se rozhodli, že by pro mě bylo lepší, abych to zkusil ve Vítkovicích, kde bych měl větší šanci pravidelně hrát," vysvětlil teprve osmnáctiletý fotbalista.

Poprvé do soutěžního utkání v modrobílém dresu vyběhl před měsícem proti Frýdlantu nad Ostravicí, zapsal se brankou krátce po změně stran a rychle si tak vybojoval místo v základní sestavě. "Jsem za to rád, hrát pravidelně je to pro mě momentálně nejdůležitější, protože jen tak se mohu dále zlepšovat. Navíc nebylo těžké se do týmu zapracovat, s částí kluků se již znám, protože jsme spolu hrávali, což je velké plus. Navíc máme mladý kádr, který si rozumí nejen na hřišti, avšak také mimo něj," připomíná Smékal krátkou anabázi, kdy půl roku působil také ve vítkovické kategorii U15.

Byť následně mladý útočník odchovaný ve Valašském Meziříčí vyšel v Bohumíně a proti Havířovu naprázdno, tak ve Frenštátu pod Radhoštěm se třemi góly postaral o těsnou výhru. "Jsem za to velmi rád, konečně jsem pomohl týmu k vítězství, a ještě k tomu hattrickem. Byla to obrovská radost. Kluci po zápase říkali, že to mám zapsané, ale za kolik, to ještě nevím." A jak viděl zápas? "S klukama jsme nechali na hřišti úplně všechno. Na všech bylo vidět, že chceme ty body urvat, a to za každou cenu. Nakonec se to povedlo a mám z toho velkou radost."

Daniel Smékal tak vylepšil svou bilanci, která nyní čítá čtyři branky ve čtyřech zápasech. "Takhle to vypadá solidně a rozhodně mě to těší, leč myslím si, že kdybych vyhodnotil některé šance v minulých zápasech jinak, tak to ve výsledku vypadá ještě lépe. Snad jsem se z toho ponaučil a bude to už jenom lepší."

Bohužel na další přesné zásahy do sítě soupeřů si bude muset osmnáctiletý fotbalista nějakou dobu počkat, tedy minimálně do listopadu, neboť z nařízení vlády byly profesionální i amatérské soutěže pozastaveny. "Mrzí mě, že to přišlo v moment, kdy jsme se konečně výsledkově chytili. Snad to bude brzo v pořádku a povolí nám zase hrát, protože to chceme úplně všichni." Jak tedy tráví chvíle bez fotbalu? "Ve volném čase se udržuji v kondici. Pan Nevola mi zařídil individuální trénink, při němž jsem zjistil, na čem všem musím ještě zapracovat. Moc mu za to děkuji," dodal Daniel Smékal, nejlepší střelec MFK.

Facebook

Reklama

ad

Tabulka

Tým Z B
1. HLUBINA 21 43
2. Opava B 21 41
3. Bohumín 21 40
4. Vratimov 21 38
5. Havířov 21 33
6. Polanka nad Odrou 21 33
7. Bílovec 21 31
8. Šumperk 21 30
9. MFK VÍTKOVICE "A" 21 29
10. Krnov 21 26
11. Valašské Meziříčí 21 26
12. Frenštát p.R. 21 25
13. Břidličná 21 21
14. Jeseník 21 19
15. Řepiště 21 18
16. Bruntál 21 9