×

A-Tým - Aktuality

MAJITEL KLUBU MARTIN HLOCH: FANTASTICKÁ SEZÓNA PRO VÍTKOVICKÝ FOTBAL!
MAJITEL KLUBU MARTIN HLOCH: FANTASTICKÁ SEZÓNA PRO VÍTKOVICKÝ FOTBAL!

vloženo 09.07.2024

MAJITEL KLUBU MARTIN HLOCH: FANTASTICKÁ SEZÓNA PRO VÍTKOVICKÝ FOTBAL!
... o 2 postupech, skvělému jaru A týmu, nejlepších fanoušcích a mnohem více!

Opravdu skvělá sezóna potkala VÍTKOVICKÝ fotbal! Fanouškům dělal radost první tým, který na jaře prohrál jen 3x, z toho 12x si připsal bodový zisk, udělil několik gólových nadílek a umístil se v jarní tabulce na skvělém druhém místě! Další velký úspěch zaznamenala nejstarší mládežnická kategorie, U19, která vybojovala v silné konkurenci postup do Moravskoslezské dorostenecké ligy! Žáci dokázali opět vybojovat skupinu o titul v žákovské lize z čehož pramenilo, že i příští rok budou hrát nejvyšší žákovskou soutěž! Dokonce B tým dokázal s úctyhodným náskokem postupit do vyšší soutěže ! Radost dělaly také opět ženy, skvělé zorganizované domácí turnaje či počet dětí na náborech, kteří se do značky Vítkovic hlásí!?

Majitel klubu, Martin Hloch, snad nemohl mít úspěšnější rok! I přesto je stále nohama na zemi a věří, že tohle je teprve začátek. Nezapomněl ani na velkou pochvalu věrným fanouškům našeho klubu!

❓️ Jakožto majitel klubu jste měl opravdu povedenou sezónu. Je vůbec možné takto úspěšnou sezonu z pohledu klubu překonat?
Těžká odpověď. Ano i ne. Vždy je co zlepšovat. Je třeba vnímat realitu, v které se nacházíme - úbytek hráčů, úbytek hřišť, ekonomická náročnost pro klub a pro rodiny hráčů. Vítkovice jsou slavný klub, který hrál Pohár Mistrů Evropských Zemí, hrál Pohár UEFA, byl mistrem Československa, vychoval spoustu reprezentantů, ale zažil také pády. Nyní píšeme novou kapitolu tohoto slavného klubu. Musíme se soustředit na další krok. Jestli to je postup dorostenců do nejvyšší soutěže, nebo postup mužů do MSFL, či větší počet reprezentantů (v mládeži) nebo začlenění co největšího počtu mladých hráčů do mužů? Sám si nejsem jistý. Čistě z pohledu umístění a postupů bude těžké loňskou sezonu zopakovat natož překonat. Ničeho se však nebojíme a budeme bojovat o to, aby nás další sezona potěšila.

❓️ A tým se po sestupu do divize dokázal stabilizovat ke skvělým výkonům a na jaře byl dokonce druhý nejlepší tým, který udělil také několik gólových nadílek. Co na to říkáte?
Teď s odstupem to vypadá dobře. Kdybychom tento rozhovor vedli po první jarním kole (prohra doma s posledním Bruntálem), tak bych nebyl daleko k panice. Jarní část 2.místo, předvedená hra a vysoké výhry, to chce asi každý. Věřím, že to ocenili i fanoušci. K tomu bych ještě připomněl, že v konečné tabulce máme nejvíc vstřelených gólů a máme ještě krále střelců. Zní to příjemně, že?

❓️ Mládež i v této sezóně udělala plno úspěchů. Co na ně říkáte a dalo by se říct, že o vítkovický fotbal z pohledu talentovaných odchovanců by neměl být strach?
Otázka za milion. Když se podíváme, co se za ty 3 roky podařilo, tak to zní jako pohádka. Postupně. Na začátku bylo cca 20 hráčů. Dnes cca 300. Žáci hrají nejvyšší soutěže. Dorost postoupil do 2. ligy. Zvětšujeme hráčskou základnu (výborná práce našich přípravek), někteří odchovanci se k nám vrací (hrajeme vyšší nebo stejné soutěže, jako týmy, do kterých šli na hostování), hráči dorostu jsou stabilními hráči v B týmu mužů a někteří dostávají příležitost i v týmu Áčka. Pokud se nám podaří udržet trend, že mladí hráči (dorostenci) budou postupně začleňováni do mužských týmů, žáci budou hrát nejvyšší soutěže, tak bychom se o budoucnost nemuseli bát. Jen nesmíme usnout na vavřínech.

❓️ Jaké jsou plány do nové sezóny? A tým ukázal na jaře, že může být postrachem divize.. Dorostenci budou hrát velmi náročnou soutěž v silné konkurenci, žáci opět žákovskou ligu, B tým také o soutěž výše - Jaké jsou představy?
Zase, jako vždy, budu rezervovaný. Nebudeme vyhlašovat velké cíle. Naše organizace je stále v situaci, kterou bych nazval stabilizací. Od nás všech (vedení, trenéři, hráči a rodiče), je třeba kvalitní práce, poučit se z chyb, mít odvahu s hráči, byť mladými pracovat tak, aby jejich potenciál byl využit v mužském fotbalovém prostředí.

❓️ Co říkáte na věrné jádro vítkovických fanoušků?
Musíme být za ně rádi a moc jim děkujeme za podporu. Z celé divize jsou jasně nehlasitější, cestují i do těch nejvzdálenějších destinací a vždy svým povzbuzováním přehluší fanoušky soupeře. Za mě jasné 1.místo v tabulce fanoušků.

❓️ Úspěšně zorganizované domácí turnaje, nábory, povedené výsledky... Co všechno nebo kdo zatím vším stojí? Vypadá to, že sílí stále značka MFK Vítkovice, je to tak?
Největší podíl na této práci odvádí naše přípravka. Práce šéftrenéra, jeho trenérů a asistentů zaslouží poděkování. Na nich záleží nejvíc a musím říct, že organizace a kvalita je vidět i na ohlasech týmů a rodičů, kteří se turnaje zúčastnili. Nábory děláme pravidelně, což vypadá jednoduše, ale i zde je nutné nepodcenit organizaci. Doba, kdy si vás hráči a rodiče vyhledávali sami již není. Dnes musíme jít naproti a malé fotbalisty vyhledávat. O to více si každého z nich ceníme.

❓️ Nesmíme opomenout i ženský fotbal, který vám dalším rokem dělá radost. Co na to říkáte?
Máme skvělého trenéra, který umí s dívkami a ženami pracovat. Ženský a mužský fotbalový svět je jiný. Ženy to mají ve fotbale daleko složitější. Nejsou tak hýčkány jako muži. Vím, co říkám. Když dívka či žena hraje fotbal, tak musí obětovat více než muž. Ženy mají děti, dělají doma zázemí svým protějškům a není běžné, že najdou pro svůj koníček pochopení. Je úžasné, že u nás ve Vítkovicích, se ženám daří. Po loňském 1. místě skončily letos na místě druhém. Všem mužům bych doporučil, aby se šly na zápas žen podívat. Budou překvapeni, kolik fotbalových dovedností, které by od žen nečekaly, tam uvidí.

Ať se daří nebo ne, v srdci náš klub zůstane!
Vítkovice jinak to nevidím!!!


Celý článek na webu:

Děkujeme za podporu!

Facebook

Reklama

ad

Tabulka

Tým Z B
1. Bílovec 5 15
2. Havířov 5 15
3. Petřvald na Moravě 5 12
4. Bohumín 5 12
5. Polanka nad Odrou 5 10
6. MFK VÍTKOVICE "A" 5 10
7. Rýmařov 4 9
8. Vratimov 5 7
9. Opava B 5 7
10. Frýdlant n.O 4 4
11. Řepiště 5 4
12. Břidličná 5 3
13. Pustá Polom 5 3
14. Frenštát p/R. 5 3
15. Nový Jičín 5 0
16. Krnov 5 0