×

U13 - Aktuality

MĚSTO OSTRAVA PODPORUJE AKADEMII MFK VÍTKOVICE
MĚSTO OSTRAVA PODPORUJE AKADEMII MFK VÍTKOVICE

vloženo 24.09.2020

 V minulém týdnu, konkrétně ve středu 16. 9. 2020, zasedalo zastupitelstvo města Ostravy a jedním z bodů k projednání byla také žádost o mimořádnou dotaci pro AKADEMII MFK VÍTKOVICE. Sportovní komise v čele s Bc. Martinem Bednářem doporučila zastupitelům dotaci AKADEMII MFKV udělit. Bohužel poté si museli stejně jako na zasedání v červnu všichni přítomní vyslechnout slovní útoky několika nespokojených příznivců Vítkovice 1919 na AKADEMII, ba dokonce také na členy zastupitelstva. Nejen primátor, Ing. Tomáš Macura, se posléze podivoval nad tím, jak někomu může tolik vadit udělení dotace pro více než tři stovky vítkovických dětí, o které se stará přes třicítku licencovaných trenérů. 

Náš klub na zasedání zastupoval předseda AKADEMIE Ing. Slavomír Bretz, jenž ve svém projevu poděkoval zastupitelům za obrovskou trpělivost věnovanou vítkovickému fotbalu a s radostí oznámil výsledky dosavadní práce oddílu, kdy se týmy AKADEMIE drží na předních příčkách ve svých soutěžích, často je dokonce i vedou, a ti nejmladší sbírají úspěchy na turnajích po celé ČR. Radostnou zprávou je také fakt, že s AKADEMIÍ MFKV trénuje již více než 300 hráčů a hráček, přičemž oficiálně registrovaných je více než 260 dětí. To je od dubna, kdy bylo registrovaných pouze 50 hráčů, obrovský pokrok. K tomu družstvo mužů opřené o vlastní odchovance důstojně hájí barvy vítkovického fotbalu v Divizi F.

Po půlhodinové rozpravě se dostalo na samotné hlasování, v němž Zastupitelstvo města Ostravy rozhodlo o udělení dotace ve výši 1 500 000,- Kč AKADEMII MFK VÍTKOVICE. Pro podporu návrhu vyhovět žádosti o mimořádnou dotaci bylo 38 zastupitelů, tři zastupitelé byli proti a stejný počet se jich zdržel. 

“Velmi si vážíme důvěry a podpory ze strany města Ostravy. Byť svěřené finanční prostředky představují jen malou část našich skutečných nákladů, tak si jich velmi vážíme, protože nám pomohou ještě zkvalitnit sportovní i mravní výchovu více než tří stovek dětí v našem klubu. Děkujeme městu Ostrava za podporu,” doplnil předseda AKADEMIE MFK VÍTKOVICE Ing. Slavomír Bretz. 

Facebook

Reklama

ad

Tabulka

Tým Z B
1. Frýdek-Místek 1 43
2. Baník Ostrava 1 42
3. MFK VÍTKOVICE U13 1 38
4. Opava 1 37
5. Karviná 1 29
6. Poruba 1 28
7. Hranice 1 26
8. Přerov 1 24