×

Aktuality

MLADÍ BANÍKOVCI V ZÁVĚRU STRHLI VÍTĚZSTVÍ NA SVOU STRANU
MLADÍ BANÍKOVCI V ZÁVĚRU STRHLI VÍTĚZSTVÍ NA SVOU STRANU

vloženo 29.05.2021

Sobotní přátelský zápas s nejstarším dorostem Baníku Ostrava nabídl vyrovnaný souboj s šancemi na obou stranách. Když už to vypadalo, že se oba soupeři rozejdou smírně, hosté připravili lekci z produktivity a třemi brankami jasně rozhodli.

V dalším přípravném utkání Vítkovičtí na TC Vítek přivítali prvoligový dorost Baníku Ostrava. Už úvodní minuty ukázaly, že se bude hrát ve svižném tempu. Hosté to zprvu zkoušeli častými nákopy za obranu, leč míče odvracela pozorná obrana nebo také několikrát zdvižený praporek sudího. První velkou šanci tak měl na druhé straně Tomáš, jehož střela na vzdálenější tyč však skončila těsně vedle. Mezi tři tyče se o metr nevešla ani povedená hlavička Macíka. Postupně hrozili také mladí Baníkovci, Košec si ovšem poradil s přímou ranou z rohu a po ztrátě míče v záložní řadě vychytal také tváří v tvář kapitána soupeře. Po prvním poločase se tak hrálo bez branek.

Jak první pětačtyřicetiminutovka skončila, tak ta druhá začala. Tentokrát byl však dobře připravený vítkovický Pavlík, jenž zlikvidoval střelu z malého vápna. Svěřenci trenéra Pištěka odpověděli rychlou akcí, z níž však Tkáč s Macíkem vytěžili jen další střelu těsně vedle vzdálenější tyče branky Baníku. Podobná akce se sehrála i na druhé straně hřiště, tentokrát v režii hráčů v modrém. Vypadalo to tak, že se hrstka sledujících branky nejspíše nedočká.

To by však nesměl nějakou čtvrthodinu před koncem pálit přesně na zadní tyč Nevřela. Vyrovnat mohl po kombinaci s Tomášem navrátilec Dujsík, jenže ani on dneska neměl přesně seřízená mířidla. Svěřenci Radomíra Korytáře pak v závěru připravili lekci z produktivity, když se tři minuty před koncem došourala do brány tečovaná rána Obucha a v nastavení zakončil standardku z levé strany parádní prudkou hlavičkou Macej. Na pomyslné výsledkové tabuli by tak po závěrečném hvizdu svítil stav 0:3.

Trenér Pištěk: "Dnes se hrálo velmi svižné utkání, což je přesně to, co v této fázi přípravy potřebujeme. Proto hrajeme s tak mladými soupeři. Ze začátku měl převahu o něco lépe připravený Baník, ale po nějaké čtvrthodině jsme převzali iniciativu my. Bohužel jsme naše šance nevyužili, což už je taková ta naše klasická bolest. Celý zápas jsme navíc v jeho závěru znehodnotili třemi inkasovanými brankami. Ten první přešel naprosto z ničeho, to nás nahlodalo, a dopadlo to tak, jak to dopadlo."

MFK VÍTKOVICE - FC BANÍK OSTRAVA U19 0:3 (0:0)
Branky: Nevřela, Obuch, Macej.
Vítkovice: Košec (46. Pavlík) - Němec, Macík, Hadaš - Motyčka - Václavík, Jaroň, Richtár, Dolba - Tomáš, Kohut. Střídali: Kubušek, Dujsík, Kouřil, Tkáč.
Baník U19: Hrubý, Jiříček, Dedek, Macej, Michlík, Temel, Guzik, Šín, Chýlek, Levčík, Nevřela, Díľ, Obuch, Štaubert, Sekanina, Remiáš.

Facebook

Reklama

ad

Tabulka

Tým Z B
1. HLUBINA 18 39
2. Opava B 18 34
3. Bohumín 18 34
4. Vratimov 18 31
5. Polanka nad Odrou 18 30
6. Havířov 18 28
7. Šumperk 18 27
8. Bílovec 18 26
9. Krnov 18 25
10. MFK VÍTKOVICE "A" 18 24
11. Valašské Meziříčí 18 20
12. Frenštát p.R. 18 19
13. Jeseník 18 18
14. Řepiště 18 18
15. Břidličná 18 15
16. Bruntál 18 8