×

Aktuality

MUŽI ZAČALI PŘÍPRAVU S NĚKOLIKA ZMĚNAMI, MUŽSTVO VEDE KAREL SEMELKA
MUŽI ZAČALI PŘÍPRAVU S NĚKOLIKA ZMĚNAMI, MUŽSTVO VEDE KAREL SEMELKA

vloženo 20.01.2022

První mužstvo se po zimní přestávce opět sešlo k prvním tréninkům a hlásí hned několik změn. Nálepku hlavního trenéra na sebe bere Karel Semelka, s Martinem Motyčkou by však měl tvořit vyrovnané trenérské duo. V kabině se objevilo také několik nových tváří, na druhou stranu chybějí Jaroň, Romaněnko, Václavík a Paleček.

Změna kosmetického rázu se udála v trenérské dvojici, ve které si Martin Motyčka a Karel Semelka prohodili role. "Pocitově jsme na tom s Motym při vedení mužstva stejně, jen on je během zápasu na hřišti a já mám zase z lavičky lepší přehled o tom, co se na trávníku děje. Vše řešíme půl na půl. Já sám si ještě zvykám na mužský fotbal a mám se co učit, protože je fakt rozdíl trénovat žáky a chlapy," prohlásil muž s nálepkou hlavního kouče, Karel Semelka. Ten se k týmu připojil po odchodu Roberta Pištěka a nutno dodat, že tým i pod jeho dohledem ukázal svou sílu. "Dalo se z toho vytěžit i více. S Frenštátem jsme prohráli díky zbytečné chybě obrany, v Bílovci to po čtvrthodině při skóre 0:3 vypadalo, že je konec, leč po změně stran jsme na soupeře naběhli, hráli skvělý fotbal a šahali po bodu. S Polankou od nás asi nikdo nic nečekal, ale hráli jsme fakt výborně a lídra soutěže k ničemu nepustili. Prakticky jsme hru z druhého poločasu přenesli do utkání s Polankou a přineslo to kýžený výsledek, navíc pro většinu lidí dosti nečekaný," doplnil k zisku šesti bodů ze čtyř utkání.

Po ne příliš dlouhé zimní pauze se během třetího lednového týdne mužstvo opět sešlo, aby se připravilo na druhou polovinu Divize F. "Začátek byl takový seznamovací, přivítali jsme nové tváře. Na úvod proběhla rozcvička a fotbálek, jak už to tak většinou bývá. Druhý trénink jsme už byli pod dohledem kondičního trenéra, ve středu přišlo na řadu běhání a v pátek změřili síly s dorostem Baníku," zrekapituloval Semelka, jenž ale musel oželet i několik hráčů z podzimního kádru. "Skončili Romaněnko, Václavík, Paleček a také Marek Jaroň, který se připojil k Baníku B." Zejména u posledního jmenovaného odchází góly i tvůrčí přístup ze středu pole. "Přímou náhradu nemáme, budeme tam zkoušet naše hráče a bude hrát ten, kdo se na jeho postu bude jevit nejlépe," doplnil kouč, jenž druhým dechem dodal, že další opory se naštěstí podařilo udržet.

I nadále navíc může počítat s talentovanými hráči z dorostu. "S prvním týmem i nadále zůstali Jan Tkáč a Tomáš Kohut, kteří se zabudovali do mužstva už během podzimu." Soupiska osmého mužstva soutěže by se měla rozrůst ještě o další fotbalisty. "Do každé řady potřebujeme jednoho hráče, což i koresponduje se zmíněnými odchody, posílit pak určitě musíme útok." A jaké nové tváře se o místo v MFK aktuálně ucházejí? "Na zkoušku zatím přišli Jakub Velčovský z Havířova a Mario Latocha, který v minulosti hrával za Třinec. Máme vytipované i další hráče, jež se k týmu připojí v nejbližších dnech a týdnech," odkrývá karty Karel Semelka.

Do startu jarní části soutěže zbývají více než dva měsíce, na co se bude chtít realizační tým během té doby zaměřit? "Nejvíce chceme zapracovat na kondici, chceme dobře napadat a rychle se pak dostat do zakončení. Pokud na tom budeme pracovat čtyřikrát týdně na tréninku, musí se to podařit, nevěřím, že všechny další týmy v Divizi mají tak náročnou přípravu. Díky vedení klubu máme nyní možnost využívat fitness trenéra a k dispozici je i regenerace, takže o hráče je postaráno. Podmínky na Divizi máme hodně nadstandardní," uzavřel hlavní trenér MFK Vítkovice.

Přípravné zápasy:
22.1. 10:00 Petřvald na Moravě (Bazaly)
29.1. 10:30 Třinec ZRUŠENO
19.2. 14:00 Krnov (venku)
26.2. xx:xx Baník B (bude upřesněno)
5.3. xx:xx Baník U19 (bude upřesněno) 


Facebook

Reklama

ad

Tabulka

Tým Z B
1. HLUBINA 21 43
2. Opava B 21 41
3. Bohumín 21 40
4. Vratimov 21 38
5. Havířov 21 33
6. Polanka nad Odrou 21 33
7. Bílovec 21 31
8. Šumperk 21 30
9. MFK VÍTKOVICE "A" 21 29
10. Krnov 21 26
11. Valašské Meziříčí 21 26
12. Frenštát p.R. 21 25
13. Břidličná 21 21
14. Jeseník 21 19
15. Řepiště 21 18
16. Bruntál 21 9