×

Aktuality

PÁLENÍ ŠANCÍ A SNÍŽENÍ PŘÍLIŠ POZDĚ: VÍTKOVICE - HAVÍŘOV 1:2
PÁLENÍ ŠANCÍ A SNÍŽENÍ PŘÍLIŠ POZDĚ: VÍTKOVICE - HAVÍŘOV 1:2

vloženo 03.10.2020

Za silného větru a s omezenou diváckou kulisou se na TC Vítek odehrál slušný zápas mezi Vítkovicemi a Havířovem. Domácí fotbalisté spálili, co mohli, a kýžené snížení přišlo až těsně před závěrečným hvizdem. Hosté tak berou všechny body. 


Záznam utkání: Video na TVCOM

Textové onlajny: Přenos na onlajny.cz

Fotbalisté Havířova s Miroslavem Matušovičem na lavičce a ex-vítkovickými Forsterem a Malchárkem a také Chlopkem v sestavě nastoupili na TC Vítek proti domácím fotbalistům v růžových dresech. A byť hosté byli aktivnější a více na míči, vítkovická obrana zdatně odolávala. Hodně práce měl hlavně na pravé straně Kalfas, kterému Chlopek několikrát dosti zavařil. I další hráč s dávnou vítkovickou minulostí Forster se připomněl přímým kopem kousek nad břevno, Košec ale celou situaci jistil.

Za domácí se do prvního zakončení probíjel Václavík, míč si zpracoval, ale než vystřelil, Havířovští byli již připraveni ránu zblokovat. Po dobré čtvrthodince se však vítkovická obrana malinko vysunula, a to se jí brzy stalo osudným. Vítkovičtí obránci se na hraně ofsajdu nedohodli, a tak dlouhý míč za obranu dostal Wojnar, jenž pak předložil gól na stříbrném podnose Patriku Chlopkovi. Dvaadvacetiletý ofenzivní hráč se proti svému bývalému týmu chtěl ukázat a záhy mohl přidat další zásah, zblízka však jen trefil vybíhajícího Košece.

Až pak se začalo hrát také na druhé straně hřiště. Centr z levé strany propadl až na zadní tyč, kde jej ovšem ve skluzu nedokázal dostat do branky Stanojkovič. Přesnost scházela také prudké hlavičce Smékala po rohou, kulatý nesmysl proletěl těsně vedle levé tyče.

Namísto srovnání se však opět radoval Havířov. Dlouhý míč z pravé strany propadl až k na zadní tyči číhajícímu Pavlu Malcharkovi, toho sice nejprve senzačně vychytal Košec, leč zkušený mazák dokázal při dorážce trefit brankáře tak, že míč skončil v síti.

Zklamané vítkovické fanoušky tak alespoň bavil trenér Matušovič, jenž po celý zápas burcoval své svěřence a přidal několik hlášek. V jednu chvíli dokonce v emocích vběhl na hřiště a byl ihned upozorněn asistentem rozhodčího. Při hlášce "Já tam nebyl," se smáli všichni kolem.

Usmívat se mohli také vítkovičtí hráči, jenže to by nesměli předvádět taková fatální selhání v zakončení. Čtyři minuty před koncem první půle Motyčka skvěle vypíchl míč a poslal vpřed Smékala, ten přihrál do kraje Václavíkovi, jehož centr mířil na zadní tyči nabíhajícímu Hajnošovi, ten ale z blízky nepochopitelně napálil přesouvajícího se Smětáka.

Slabší chvilku si hostující brankář vybral o dvě minuty později, kdy zbytečně při výběhu fauloval v pokutovém území Václavíka. Míč si postavil Stanojkovič, jenže jeho ráně chybělo lepší umístění, a tak se urostlý brankář Havířova stal opět hrdinou okamžiku. Je třeba ještě doplnit, že mezi oběma šancemi měli obrovskou šanci také borci v růžovém, Klejnot po přihrávce z pravé strany ovšem jen napálil břevno domácí branky. Do kabin se tak šlo za stavu 0:2.

Bohužel po změně stran byli aktivnější spíše hosté. Malcharek si dovolil i dloubáček, následoval centr na Wojnara, který si ve vápně zpracoval míč a vypálil, Košec byl však u pravé tyče včas a držel akcie svého týmu nad vodou. Jejich hodnotu mohl po hodině hry alespoň trochu zvýšit Paleček, jenže svůj úprk po křídle zakončil uspěchanou ranou nad.

Následně se hrálo především mezi šestnáctkami, z hostů vyprchala energie, prostřídali a modrobílí si v kombinaci nerozuměli tak, aby se dostali do nějaké té lepší šance. Až deset minut před koncem dostal skvělou přihrávku pod sebe Rončka, jenže zevnitř vápna poslal míč mezi nohama bránícího hráče jen do boční sítě. V poslední minutě se přesto domácí dočkali, ale nebylo to po žádné vypracované akci, jeden z hostujících hráčů po rohu ve snaze odkopnout míč napálil Němce a od něj se kulatý nesmysl odrazil do sítě. Víc prostoru už svěřenci Roberta Pištěka nedostali, neboť už se ani nerozehrávalo sudí po devadesáti minutách zápas ukončil bez nastaven, za což u diváků nesklidil pochopení. Na konečném stavu 1:2 to ale již nic nezměnilo.

MFK VÍTKOVICE - MFK HAVÍŘOV 1:2 (0:2)

Branky: 90. Němec – 18. Chlopek, 36. Malcharek. ŽK: 52. Motyčka, 63. Němec, 80. Paleček – 72. Bajzath. Rozhodčí: Nápravník – Šujan, Trigas. Diváci: 100.
Vítkovice: Košec – Kalfas (88. Štulík), Macík, Němec, Rončka – Motyčka – Václavík (C), Jaroň (77. Konečný), Hajnoš – Stanojkovič (46. Paleček), Smékal (59. Šindler).
Havířov: Směták – Podešva, Zupko, Bajzath, Dawid (31. Streit) – Förster (76. Zbavitel), Banyacskyi, Wojnar (76. Bagar) – Klejnot, Malcharek (C) (89. Kisza), Chlopek (69. Noga).

Trenér Robert Pištěk: "Dneska to bude stručné. Byl to z naší strany mdlý výkon bez odhodlání utkání zvrátit, měli jsme hlavy dole. Musím narovinu říct, že mě vůbec nepotěšili a to, co předvedli, nemá s mužským fotbalem nic společného. I přes špatný herní projev jsme si vytvořili tři tutové šance, a navíc kopali penaltu, přesto jsme ani jednu z příležitostí nevyužili. Takhle prostě nemůžeme vyhrát. Je možné, že vcelku povedený začátek soutěže neukázal naší pravou tvář, kluci byli nahecovaní a teď to jde postupně dolů."

Fotografie: Viktorie Mrázová

Facebook

Reklama

ad

Tabulka

Tým Z B
1. HLUBINA 21 43
2. Opava B 21 41
3. Bohumín 21 40
4. Vratimov 21 38
5. Havířov 21 33
6. Polanka nad Odrou 21 33
7. Bílovec 21 31
8. Šumperk 21 30
9. MFK VÍTKOVICE "A" 21 29
10. Krnov 21 26
11. Valašské Meziříčí 21 26
12. Frenštát p.R. 21 25
13. Břidličná 21 21
14. Jeseník 21 19
15. Řepiště 21 18
16. Bruntál 21 9