×

U12 - Aktuality

PŘEDSTAVUJEME KATEGORII U12
PŘEDSTAVUJEME KATEGORII U12

vloženo 25.10.2020

Klub si pro vás v těchto nepříjemných časech připravil sérii rozhovorů s mládežnickými trenéry, kteří v AKADEMII rozvijí potenciál dětí na každodenní bázi.

Rok narození - 2009
Trenéři: Holiš, Lech


Trenér Holiš: Nejdůležitější je, aby si kluci řekli, že pro svůj sen udělali maximum.

Jak hodnotíš dosavadní průběh sezóny?

Musíme být jen pozitivní. Sehráli jsme několik špičkových zápasů, dostali jsme se do finálního předkola Ondrášovky cupu a také jsme konkurence schopní v mezinárodní Interlize což mě těší, a proto si myslím, že jdeme správným směrem. Je to hlavně výborným přístupem všech kluků. Není to jenom o tom, že skvěle pracují v tréninku, klíč je v tom, že se zlepšují i ve volném čase. Pak jsou schopni se rovnat s těmi nejlepšími.

Čekal jsi, že můžete porážet týmy jako Zbrojovka Brno, Wisla Krakow nebo Sparta Praha?

Byl jsem o tom přesvědčený. Jestli chceš něco dokázat, nejdůležitější je víra. Hned na prvním tréninku jsme si nastavili, že chceme být nejlepší v republice, kluci ve svou kvalitu začali věřit a výsledky se dostavily. Když pak naplno makáš ještě v tréninku tak ono se ti to vrátí. V týmu máme velmi silné osobnosti a ani my trenéři ani kluci se nechceme uspokojit. Máme postupné cíle a chceme je stále naplňovat.

Myslíš si, že se v tvé kategorii může vyklubat nová Vítkovická hvězda v podobě nového Vaclíka, Vlka, Kadlece a dalších borců co oblékali Vítkovický dres?

Na to je asi nemožné odpovědět. Do profesionálního fotbalu se dostane jeden kluk z tisíce. Všichni kluci mají v sobě velký potenciál a každému z nich to přeji, ale čeká je strašně dlouhá cesta. Kluci mají sny, nejdůležitější však je ať se v budoucnu sami sebe zeptají jestli fotbalu dali všechno. I když to třeba nevyjde, odpovědět musí ano.

K čemu vedeš kluky z tvé kategorie?

Nejdůležitější věc je chováni. Pozdravit, poděkovat, být pokorný, to jsou věci bez kterých se nepohneš dál. A aby vše co dělali, dělali na maximum. Chtěli být ve všem nejlepší, protože soutěživost je skvělá vlastnost a každý sportovec co něco dokázal ji v sobě má. A samozřejmě aby z toho co dělali měli radost, měli myšlenku, že to můžou dotáhnout daleko a šli si za ní, i když to někdy nepůjde podle plánu, nikdy se nevzdali.

Jaké jsou Vaše cíle do konce sezóny?

Chci aby se kluci těšili na každý trénink, fotbal je to co milují, neustále měli chuť být lepší než byli včera a naplňovali svůj potenciál. Dále bych chtěl určitě poděkovat svým trenérským parťákům Dominikovi a mému bráchovi Romanovi, kteří mi strašně moc pomáhají a bez nich bychom zdaleka nebyli tam kde jsme teď.

Tvoji vrstevníci teprve rozjíždí svou fotbalovou kariéru, ty už trénuješ, proč?

Myslím si, že jsem byl jako hráč dobrý a mohl to někde dotáhnout. Jako všichni kluci i já jsem měl sen vyhrát ligu mistrů. Bohužel mám vrozenou srdeční vadu a kvůli ní mi doktoři zakázali vrcholově sportovat. Asi se s tím nikdy úplně nevyrovnám, ale to je život, dějí se v něm i mnohem horší věci. Rozhodl jsem se proto již od patnácti let trénovat a svůj sen si tak nenechat vzít. Chci se stát profesionálním trenérem, trénovat právě zápasy v lize mistrů a jít klukům příkladem ať si váží toho, že můžou hrát fotbal a nikdy se nevzdávají. Moc bych si přál vidět svěřence, kterého jsem trénoval, na ligovém trávníku.

Fotogalerie

Facebook

Reklama

ad

Tabulka

Tým Z B
1. Opava 1 3
2. Baník Ostrava 1 3
3. MFK VÍTKOVICE U12 1 3
4. Frýdek-Místek 1 1
5. Přerov 1 1
6. Hranice 1 0
7. Karviná 1 0
8. Poruba 1 0