×

Aktuality

PŘEDSTAVUJEME KATEGORII U17
PŘEDSTAVUJEME KATEGORII U17

vloženo 01.11.2020

Rok narození - 2004, 2005 

Trenér: Drnovský 

Drnovský: Doufám v brzký návrat na hřiště, nikoho přece nebaví víkendy bez fotbalu.


Jak hodnotíš dosavadní průběh sezóny? 

Těžko se to hodnotí díky současnému dění, ale když už, tak jako úspěšný. I díky těžkému začátku ještě před sezónou. Lze se na tu část sezóny koukat z více úhlů. Jedním z nich je celkové působení dorostu, kde je primárním cílem postup. To se zatím daří, jelikož naše U19 vede soutěž a to i díky našim klukům, kteří pravidelně nastupují za starší a jsou velmi platnými články týmu. Když budu hodnotit čistě sezónu U17, tak v první řadě musím poděkovat klukům, kteří se rozhodli sezónu zahájit v našich barvách. Kluci na sobě pracují, vyhýbají se nám větší zranění, v soutěži se nám, až na zápas s Bílovcem, více než daří. Snad budeme moci co nejdřív sezónu dohrát, protože je stále na čem pracovat. A řekněme si to upřímně, koho baví víkendy bez fotbalu. 

91 gólů z devíti utkání je opravdová nadílka, převyšují hráči tuto soutěž? 

Při vší úctě k ostatním hráčům a týmům, tak jak po všech stránkách je převyšujeme. Máme kvalitnější zázemí, tréninky, to se musí na hřišti projevit. Klub, jako jsou Vítkovice, musí dominovat. Samozřejmě po 15 a 16 letých klucích nemůžu chtít vyrovnané téměř bezchybné výkony. To je nemožné. Je však důležité říci, že se stále ten velký fotbal učí. 91 gólů je dobrá ukázka toho, že chceme hrát útočný fotbal od první do poslední minuty. Ale vše zatím beru s odstupem a pokorou. Je třeba taky koukat i na to, že další spoustu šancí jsme neproměnili, obdrželi někdy zbytečné góly a hlavně jaký výkon na hřišti nás provázel. 

Kromě mistrovských utkání hrajete také zápasy s ligovými týmy, stačíte i v těchto duelech? 

Stále jsme pro tyhle týmy rovnocenným soupeřem. Je škoda, že takové zápasy nehrajeme každý víkend jak bývalo zvykem, ale na druhou stranu je to i jedna z motivací pro kluky. 

V lednu Vás čeká domácí turnaj O POHÁR RYTÍŘE VÍTKA, kde Vás čekají výborné utkání, těšíte se? 

Samozřejmě, že ano. Bude to skvělá možnost jak porovnat síly s týmy, s kterými teď nemáme tak častou konfrontaci a hlavně to ukáže, jestli se naše práce ubírá správným směrem. 

K čemu vedeš kluky z tvé kategorie? 

V první řadě, aby z nich vyrostli slušní, poctiví, sebevědomí a cílevědomí lidé a sportovci. Také, ať se i krom fotbalu vzorně věnují škole. Chci, ať kluky fotbal baví. Ať ke každému tréninku a zápasu přistupují zodpovědně. Aby si uvědomili, že když bude každý z nich makat na 100% a dělat to pro tým, tak se jim to všechno vrátí a díky tomu porostou všichni. Díky týmovému duchu a dobré náladě vznikají v jejich letech přátelství, které zůstávají na dlouhá léta. A mým takovým přáním je, aby pak kluci vzpomínali na působení ve Vítkovicích jenom v dobrém. 

Jaké jsou Vaše cíle do konce sezóny? 

Prezentovat se stále kvalitní hrou, vyhrát naši soutěž a pomoc U19 vyhrát soutěž, abychom se všichni společně mohli radovat z postupu.

Fotogalerie

Facebook

Reklama

ad

Tabulka

Tým Z B
1. HLUBINA 18 39
2. Opava B 18 34
3. Bohumín 18 34
4. Vratimov 18 31
5. Polanka nad Odrou 18 30
6. Havířov 18 28
7. Šumperk 18 27
8. Bílovec 18 26
9. Krnov 18 25
10. MFK VÍTKOVICE "A" 18 24
11. Valašské Meziříčí 18 20
12. Frenštát p.R. 18 19
13. Jeseník 18 18
14. Řepiště 18 18
15. Břidličná 18 15
16. Bruntál 18 8