×

Aktuality

TRENÉR PIŠTĚK: PROTI HAVÍŘOVU MÁME O MOTIVACI POSTARÁNO
TRENÉR PIŠTĚK: PROTI HAVÍŘOVU MÁME O MOTIVACI POSTARÁNO

vloženo 02.10.2020

MFK má za sebou v Divizi F osm zápasů. „Dosavadní průběh sezóny hodnotím rozporuplně. Začátek se nám vydařil herně i bodově, leč poslední tři zápasy se nám nepovedly, jeden herně i výsledkově, druhé dva z pohledu hry ušly, ale i tak máme nula bodů. Bodů mělo být více, takže to musíme nahnat ve zbývajících zápasech,“ ohlíží se za prvními osmi zápasy mladý kouč. „Měl jsem před začátkem obavy, protože kádr se skládal z hráčů z různých klubů a většině se vzájemně neznala. Na sehrání navíc bylo málo času, takže jsem se bál, že nám to bude herně skřípat a nežli o fotbalovosti to bude spíše o bojovnosti. Nakonec mě až překvapilo, jak to kluci dobře zvládli a rychle pochopili herní systém i rozestavení. A snad se na to dá i dívat,“ doufá vítkovický kouč. 

„Na klucích jde navíc vidět i velký posun. Když se podíváme na zápas v Heřmanicích, kde to herně nebylo nic moc, zejména v prvním poločase, kdy bylo vidět, že kluci spolu nikdy nehrávali. Pak jsme teda soupeře uběhali a vyhráli. Od té doby obecná stránka týmu šla jen nahoru. Kdyby se k tomu ještě vyhrávalo, tak je to úplně super. To už je však zejména o zkušenostech,“ hledá příčiny dobré hry a špatných výsledků Robert Pištěk.

A co se nepovedlo? „Jak jsem zmínil, je škoda, že se nám na delší dobu zranil Tomáš Netolička na postu brankářské jedničky. Dále musím se přiznat, že mě zarážejí chvilkové výpadky, které nám kazí dobrou práci a výsledky. Je to taková ta nedisciplinovanost v některých momentech a také chybějící herní zkušenost.“

Vítkovice tak hrají Divizi s dvěma šestnáctiletými gólmany. „Je to rarita. Samozřejmě jsme rádi, že chytají naši mladí odchovanci, navíc takto mladí, byť je to pro ně obrovský skok. Kuba Košec se s některými zápasy zvládl popasovat lépe s jinými zase hůř. Každý trenér by chtěl mít vzadu ostříleného borce, to my nemáme, tak to musíme nahradit něčím jiným,“ vysvětluje trenér, který ještě loni působil u vítkovického dorostu.

V Bohumíně bylo překvapivým tahem bylo nasazení Václavíka na levý kraj obrany, půjde o dlouhodobou variantu? "Martina beru jako velmi zkušeného hráče, který prošel divizí i MSFL, takže podle mě je schopný odehrát dobré utkání na všech postech. V Bohumíně to však byl jen záskok na jeden zápas, protože Rončka měl tréninkové manko. Chtěli jsme přidat do obrany více zušeností a klidu do rozehrávky a nějaký čas se to i dařilo. Jeho post je hlavně half čada a jestli je to ofenzivní střed nebo kraj zálohy, tak je schopen si s tím poradit."

Vinou nepovedených výsledků se MFK propadl na jedenáctou příčku. „Tabulku sledujeme, ale v Divizi se už nějakým rokem pohybuju, a tak vím, že je vyrovnaná. Není tam úplně slabý či úplně silný soupeř, snad jedině v případě hodně posílených béček. Ještě je však podzim a podle mě je v našich schopnostech se pohybovat mnohem výš. Měl jsem trošku strach, aby kluci vzhledem k jejich věku necítili přílišný tlak, ale mluvíme o tom a snad se to i daří zvládat. “

V sobou do Ostravy přijede Havířov. „Pro mě je to zápas podzimu, protože jsem tam dlouho hrál i trénoval. Moc se těším, ale trošku mě mrzí omezení počtu diváků, protože mohlo dojet hodně lidí a přátel. Bude to zápas rivalů nejen pro mne, ale taky pro Stanojkoviče či Macíka, kteří v Havířově působili. Proběhlo I nějaké to hecování, takže všichni máme o motivaci postaráno.“

Zápas s Havířovem má výkop naplánován na 15:00 a na stadion se díky opatřením dostane pouze 120 diváků. Ti se v dresu soupeře budou moci těšit také například na bývalé vítkovičáky Borise Förstera či Pavla Malcharka.


Facebook

Reklama

ad

Tabulka

Tým Z B
1. HLUBINA 22 46
2. Opava B 22 44
3. Bohumín 22 40
4. Vratimov 22 38
5. Bílovec 22 34
6. Havířov 22 33
7. Polanka nad Odrou 22 33
8. Šumperk 22 31
9. MFK VÍTKOVICE "A" 22 29
10. Krnov 22 27
11. Valašské Meziříčí 22 26
12. Frenštát p.R. 22 25
13. Řepiště 22 21
14. Břidličná 22 21
15. Jeseník 22 19
16. Bruntál 22 9