×

Aktuality

TRENÉR U13, TÓTH: PRO VŠECHNY BORCE PLATÍ, ŽE MUSÍ NA SOBĚ NEUSTÁLE A POCTIVĚ PRACOVAT
TRENÉR U13, TÓTH: PRO VŠECHNY BORCE PLATÍ, ŽE MUSÍ NA SOBĚ NEUSTÁLE A POCTIVĚ PRACOVAT

vloženo 09.01.2022

Rok narození - 2009, Trenéři: Tóth, Lech 

TÓTH: PRO VŠECHNY BORCE PLATÍ, ŽE MUSÍ NA SOBĚ NEUSTÁLE A POCTIVĚ PRACOVAT 

Jsi nebál bych se říct trenérskou ikonou v našem klubu, co tě přivedlo k trénování?
Trenéřina mě vždy lákala, začínal jsem s těmi nejmenšími, zůstal v přípravce několik let, postupně prošel vším přes žáky, dorost až k mužům. Trénování mě opravdu naplňuje a není nic krásnějšího než vidět, jak se borci zdokonalují, těší se na každou tréninkovou jednotku nebo zápas a mají radost z každé povedené kombinace nebo vstřelené branky, prostě fotbal milují.
Trénuješ již několikátou sezónu, prošel ti rukama někdo, kdo by mohl být inspirací pro tvé svěřence?
Těch šikovných a poctivých borců mi prošlo pod rukama spousta, ale ne všem se podařilo dostat se až na profesionální úroveň. Opravdovou inspirací by mohli být Vláďa Coufal nebo Kuba Fulnek, tihle borci byli charakterní, neskutečně poctiví, pracovití a pokorní kluci. Musím však podotknout, že potkávám borce i v nižších soutěžích a vždy si rádi povykládáme a zavzpomínáme.
Jak hodnotíš účinkování v lize a interlize, kde hrají nejlepší týmy z česka a zahraničí?
V žákovské lize si vedeme výborně, po podzimní části jsme se 42 body a skóre 193:18 na 1. místě. Interligu hodnotím jako vynikající možnost srovnání s TOP týmy na velkém hřišti. Zde jsme odehráli 14 vysoce kvalitních utkání, každé utkání nám ukázalo jak pozitivní věci, na kterých pracujeme, tak i negativní věci, kterými se postupně věnujeme. Zatím si vedeme dobře, po polovině soutěže jsme na 5. místě, s 20 – ti body. Dokázali jsme porazit týmy jako Górnik Zabrze, Hradec Králové, Zlín, Barcelonu Bupadešť, Wislu Krakow, Honvéd Bupadešť, Baník Ostrava. V dalších utkáních jako se Sigmou nebo Zbrojovkou jsme neproměnili vyložené příležitosti a chybovali v obranné fázi. Zápasy se Slaskem Wroclaw nebo Spartou Praha nám ukázaly, že tyto týmy jsou na jiné úrovni a pro nás jsou tyhle zápasy obrovskou motivací, abychom se jim poctivou prací vyrovnali.
Jistě i tato kategorie má své individuality, chtěl bys někoho vypíchnout?
V týmu máme spoustu skvělých a zajímavých hráčů, ale nechci nikoho jmenovat. Pro všechny borce platí, že musí na sobě neustále a poctivě pracovat. Každopádně potenciál je zde vysoký, ale všichni dobře víme, že cesta na vrchol je neskutečně dlouhá. Proto bych chtěl pochválit celý mančaft, který táhne za jeden provaz, máme zde úžasný kolektiv.
Tvoje cíle do konce ročníku s klukama?
Již v přípravě jsme si nastavili, respektive kluci si sami nastavili cíle do sezóny, které chtějí splnit. Jednak vyhrát soutěž, dostat se do finálové skupiny v Poháru mládeže a skončit do šestého místa v Interlize. Zatím se nám to daří plnit. Ligu vedeme, v Interlize jsme pátí z dvanácti mančaftů, v Poháru mládeže jsme se dostali do finálového turnaje, mimo tyhle soutěže jsme ještě úspěšně odehráli čtyři venkovní turnaje (Polsko, Chotěboř, Pardubice, Praha) a dva kvalitní a vyrovnané zápasy s Herthou a Unionem Berlín. Naší motivací na jarní část je pokračovat v tomhle trendu, odehrát co nejvíce kvalitních utkání na velké hřiště a připravit si tým do U14 do nejvyšší soutěže, aby ten přechod do starších žáků byl co nejjednodušší, a to je naší prioritou. V zimní přípravě se proto můžeme těšit na výjezdy do Polska, Maďarska, zápasy v Interlize, turnaje, triangly, soustředění v Háji ve Slezsku nebo i wellness a výšlap na Lysou horu.
Jaký je tvůj nejsilnější moment s touto kategorií v podzimní části?
Byla jich určitě spousta a nelze vyzdvihnout pouze jeden. Za celý podzim jsme odehráli přes šedesát utkání v lize, Interlize, na turnajích, trianglech nebo v přátelácích. Největší odměnou je vidět borce, jak se sami chtějí zlepšovat, pracovat na sobě, jak se těší na každý trénink a zápas, jak mají radost z každé povedené akce, vstřelené branky nebo vítězného zápasu.

Facebook

Reklama

ad

Tabulka

Tým Z B
1. HLUBINA 22 46
2. Opava B 22 44
3. Bohumín 22 40
4. Vratimov 22 38
5. Bílovec 22 34
6. Havířov 22 33
7. Polanka nad Odrou 22 33
8. Šumperk 22 31
9. MFK VÍTKOVICE "A" 22 29
10. Krnov 22 27
11. Valašské Meziříčí 22 26
12. Frenštát p.R. 22 25
13. Řepiště 22 21
14. Břidličná 22 21
15. Jeseník 22 19
16. Bruntál 22 9