×

Aktuality

TŘI BODY VYSTŘELIL PO ROHU MOTYČKA: HAVÍŘOV - VÍTKOVICE 0:1
TŘI BODY VYSTŘELIL PO ROHU MOTYČKA: HAVÍŘOV - VÍTKOVICE 0:1

vloženo 05.09.2021

Venku se letos Vítkovicím skutečně daří. Třetí výhru ve třech zápasech zkompletovali svěřenci trenéra Pištěka na půdě Havířova. O osudu utkání rozhodl rohový kop ze 60. minuty, kdy centr Václavíka poslal do sítě kapitán Martin Motyčka.

Do nedalekého Havířova jela družina rytíře Vítka v roli favorita, neboť vstup do soutěže se domácím vůbec nepodařil. V útoku však trenéru Pištěkovi opět chyběl Michal Tomáš, šanci tak od prvních minut dostal Kubušek. V červeném hrající Vítkovičtí mohli jít do vedení už po deseti minutách hry, míč dostal do strany Richtár a pelášil směrem k brance stíhán dvěma protihráči, nakonec se rozhodl pro střelu po zemi, kterou ovšem dokázal Kroužek vyrazit. Na další velkou šanci se čekalo až do závěru první půle, Václavík se ocitl sám před brankářem, ovšem nedorozumění z Kubuškem znamenalo oddech pro domácí obranu, která se zmocnila míče.

Nebezpečno před havířovskou brankou ovšem bylo po hodině hry. Nejprve Vaclavík poslal přímý kop na hlavu Motyčky, který vpádu dokázal trefit prostor mezi třemi tyčemi, jenže Kroužek dokázal míč vyrazit. Podobně si počínal také o minutu později, kdy vytěsnil míč do zámezí. Z následného rohu už ovšem spolupráce Václavík - Motyčka zafungovala naplno a radovat se mohl jak hlouček hráčů na hřišti tak vítkovičtí fanoušci na tribuně.

A mohlo být ještě veseleji, brejk dva na jednoho táhl Jaroň, ovšem přihrávku na Kubuška dokázal zachytit jeden z domácích obránců. Prvně jmenovaný se dostal do zakončení i sám po přihrávce Richtára, ovšem z voleje pálil vedle. I tak si nakonec Vítkovičtí připisují třetí výhru na půdě soupeře v řadě a nezbývá než doufat, že se ve středu dočká premiérového vítězství také TC Vítek.

MFK HAVÍŘOV - MFK VÍTKOVICE 0:1 (0:0)
Branka: 60. Motyčka. ŽK: Streit, Bajzath - Motyčka. Rozhodčí: Krupa - Mankovecký, Potiorek.
Vítkovice: Mrozek - Němec (74. Hadaš), Macík, Romaněnko, Kalfas - Motyčka - Richtár, Jaroň, Tkáč (71. Kouřil) - Václavík, Kubušek (83. Dujsík).
Havířov: Kroužek - Podešva, Matušovič, Streit (82. Bajgar), Skoupý, Velčovský, Bajzath (74. Kisza), Heller, Malcharek, Wojnar, Zupko.

Trenér Robert Pištěk: "Měli jsme řadu šancí, takže gólový rozdíl mohl výt i vyšší, avšak opět nás trápilo proměňování slibných situací. Často byla na vině nepřesnost ve při finální přihrávce, což mě malinko mrzí a musíme na tom i nadále pracovat. Soupeř si však až na jeden volej zpoza šestnáctky nic pořádného nevypracoval, takže na druhou stranu musím pochválit defenzivní práci celého týmu. Nyní se již plně soustředíme na pohárový duel s druholigovým Třincem a rád bych na něj pozval všechny příznivce vítkovického fotbalu." 

Facebook

Reklama

ad

Tabulka

Tým Z B
1. HLUBINA 21 43
2. Opava B 21 41
3. Bohumín 21 40
4. Vratimov 21 38
5. Havířov 21 33
6. Polanka nad Odrou 21 33
7. Bílovec 21 31
8. Šumperk 21 30
9. MFK VÍTKOVICE "A" 21 29
10. Krnov 21 26
11. Valašské Meziříčí 21 26
12. Frenštát p.R. 21 25
13. Břidličná 21 21
14. Jeseník 21 19
15. Řepiště 21 18
16. Bruntál 21 9