×

Aktuality

TVRDÝ DIREKT V POHÁRU: HLUBINA - VÍTKOVICE 6:3
TVRDÝ DIREKT V POHÁRU: HLUBINA - VÍTKOVICE 6:3

vloženo 27.08.2020

Vítkovičtí fotbalisté ve středu večer v rámci prvního kola poháru nestačili na výběr Hlubiny. Domácí měli velkou motivaci a od úvodních minut na nich byla vidět velká chuť a žádný ostych.




Atraktivní utkání bylo plné šancí a hlavně gólů, kterých padlo nakonec hned devět. Vítkovicím dělaly problém odražené míče a často i vlastní rozehrávka, čehož červenomodří dokázali dobře využívat. 

V první šanci se na hraně ofsajdu dostal do zakončení Ulman, mířil však nad. To vzápětí Dziža už otestoval připravenost Košece. Do třetice to už domácím vyšlo, když po faulu poblíž rohového praporku Vančo vrátil míč na přední tyč, kde jej poslal do sítě Krčmařík. Domácí i nadále měli převahu, kterou však nedokázal Ulman využít, nejprve pálil vedle a poté nedokázal přehodit vyběhnuvšího Košece. Na druhé straně to zkusil individuálně Paleček a jeho ránu musel Otoupalík vyrážet, Kouřila k dorážce nepustil dobrý zákrok obránce.

Přesto se MFK dočkal srovnání, přihrávka zprava se dostala až k Marku Stanojkovičovi, ten si míč navedl do středu, podíval se a poslal jej po zemi k tyči. Vyrovnaný stav ovšem netrval dlouho, tak dlouho nikdo nedokázal míč odklidit do bezpečí, až jej poslal do sítě domácí Krčmařík. I na druhou inkasovanou branku však červenobílí dokázali odpovědět, Martin Motyčka to vzal na sebe a z dobrých pětatřiceti metrů orazítkoval břevno, kulatý nesmysl následně dorazil do sítě Zbyněk Paleček.

Gólové hody pokračovaly i v dalších minutách, bohužel se míč ocitl opět ve vítkovické síti. Klíma poslal míč vpřed na Hommese, který se dost možná nacházel v ofsajdu, přesto praporek Krupy zůstal dole, domácí hráč udělal kličku Košecovi a zvýšil na 3:2. Do třetice mohl vyrovnat Paleček, po standardce Václavíka ovšem mířil metr vedle levé tyče domácí branky. V závěru měli Vítkovičtí navrch, jenže nejprve Stanojkovič nedokázal zpracovat těžší přihrávku, později jej zase vychytal dobrým výběhem brankář Hlubiny a gólovou radostí neskončila ani trma-vrma v závěru první půle.

Do druhé půle poslal trenér Pištěk na hřiště Šindlera, a mladý odchovanec po chvíli málem připravil gól, míč z úhlu se sice dostal před branku, tam Paleček ani Kouřil jej ovšem nedokázali dostat do sítě. Následovala povedená kombinace, leč na jejím konci byla jen rána Stanojkoviče nad branku. Šance pak měli domácí, Krčmařík a Gaži ovšem neměli dobře seřízená mířidla, proti Saskovi zase skvěle vyběhl teprve 16-letý Košec. Necelou půlhodinu před koncem pak navíc připravil další šok ex-vítkovický Marek Švabík, ten zužitkoval další nesmyslnou hrubku v rozehrávce Vítkovic.

Na hřišti to už v té době malinko vřelo a alespoň naději se rozhodl vykřesat Martin Motyčka, ten opět vypálil z nějakých 30 metrů a tentokrát už kulatý nesmysl skončil pod břevnem. Tým Roberta Pištěka následně ještě zesílil útočnou snahu, ovšem Němec se rozhodl zakončit individuálně a v dobré příležitosti minul, Stanojkoviče zase po centru Palečka z levé strany skvěle vychytal Otoupalík. Hlubina věděla, že je blízko velkého úspěchu, a tak už nikam nespěchala a rychlé napadání vítkovických jí šlo k duhu, dvě minuty před koncem se totiž míč dostal k Petríkovi a ten zblízka zavěsil. Zkázu pak v nastavení dokončil ranou zpoza vápna Hanauer. 

Z postupu se tak po výsledku 6:2 raduje Hlubina vedená Janem Woznicou, odchovancem FC Vítkovice. Věřme však, že se z vysoké prohry vítkovický tým rychle oklepe, neboť náročný týden zakončí sobotním utkáním proti Polance.

TJ UNIE HLUBINA - MFK VÍTKOVICE 6:3 (3:2)

Branky: 14. Krčmařík, 24. Krčmařík, 31. Hommes, 67. Švabík, 89. Petrík, 90. Hanauer – 20. Stanojkovič, 26. Paleček, 70. Motyčka. ŽK: 50. Hommes, 54. Frébort – 13. Motyčka, 81. Václavík. Rozhodčí: Laštuvka – Trigas, Kropa.
Hlubina: Otoupalík – Tomek, Vančo, Hommes, Sasko, Švabík, Klíma (K), Dziža, Podraza, Krčmařík, Ulman. Náhradníci: Nosek – Hanauer, Gaži, Petrík, Frébort, Tóth, Karel.
Vítkovice: Košec – Gula, Rončka, Václavík, Paleček, Kalfas, Konečný, Kouřil, Motyčka, Macík, Stanojkovič. Střídali: Šindler, Němec, Benc, Fikáček.

Ohlasy připravujeme.

Facebook

Reklama

ad

Tabulka

Tým Z B
1. HLUBINA 22 46
2. Opava B 22 44
3. Bohumín 22 40
4. Vratimov 22 38
5. Bílovec 22 34
6. Havířov 22 33
7. Polanka nad Odrou 22 33
8. Šumperk 22 31
9. MFK VÍTKOVICE "A" 22 29
10. Krnov 22 27
11. Valašské Meziříčí 22 26
12. Frenštát p.R. 22 25
13. Řepiště 22 21
14. Břidličná 22 21
15. Jeseník 22 19
16. Bruntál 22 9