×

Aktuality

U15, MOOC: MÁME VÝBORNOU PARTU A JASNÝ CÍL, KTERÝ VĚŘÍM, ŽE SPLNÍME A PO SEZÓNĚ BUDE VE VÍTKOVICÍCH NEJVYŠŠÍ ŽÁKOVSKÁ SOUTĚŽ
U15, MOOC: MÁME VÝBORNOU PARTU A JASNÝ CÍL, KTERÝ VĚŘÍM, ŽE SPLNÍME A PO SEZÓNĚ BUDE VE VÍTKOVICÍCH NEJVYŠŠÍ ŽÁKOVSKÁ SOUTĚŽ

vloženo 09.01.2022

Rok narození - 2007, Trenéři: Mooc, Semelka 

MOOC: MÁME VÝBORNOU PARTU A JASNÝ CÍL, KTERÝ VĚŘÍM, ŽE SPLNÍME A PO SEZÓNĚ BUDE VE VÍTKOVICÍCH NEJVYŠŠÍ ŽÁKOVSKÁ SOUTĚŽ 

Měl jsi úspěšnou hráčskou kariéru, pomohlo ti to v trenéřině?
Má hráčská kariéra byla pestrá, zažil jsem trenéry tuzemské i zahraniční a z každého jsem si něco vzal. Já to klukům vždy připomínám, že já měl sny jako oni. Vyrůstal jsem odmala jako pravý Vítkovičák, navštěvoval jsem jako oni sportovní školu ZŠ Klegova a dotáhl to poctivou prací na trénincích až na ligové trávníky. Dnes můžu říct, že cestování po fotbalovém světě a získávání zkušenosti od jiných trenérů, mi moc dalo a pomáhá mi to v trenérské kariéře.
Jak hodnotíš účinkování v soutěži a třeba váš povedený výjezd do Berlína kde jste se střetli třeba s Unionem?
Vedení mě oslovilo nabídkou trénovat U15 a dalo mi jasný úkol - skončit na 1.místě a postoupit. Naše účinkování po podzimu je výborné, jsme na 1.místě se skóre 134:4 z 13. zápasů. Výjezd do Berlína byla pro kluky i pro mě odměna za poctivou práci. Utkání s Unionem Berlín jsme prohráli, kde byla vidět na klucích nervozita a hned na druhý den jsme porazili Dynamo Berlín, který byl stejně kvalitní jako Union. Kluci mi udělali hrou velkou radost. Navštívili jsme i olympijský stadion v Berlíně i to byl pro kluky velký zážitek.
Jistě i tato kategorie má skvělé individuality, chtěl bys někoho vypíchnout?
Já se rozhodnul, že o individualitách už nic neřeknu, protože v minulém rozhovoru jsem se zmínil a dnes je o kluky velký zájem. Šlapeme jako velký tým, máme výbornou partu a jasný cíl, ale jeden bez druhého by to nefungovalo.
Z ambicí MFK Vítkovice jde cítit, že by jste chtěli v této kategorii postoupit do nejvyšší žákovské ligy, je to tak?
Postup do nejvyšší ligy je jasný cíl a to skončit na 1.místě, kde by o postup do baráže šla bojovat naše U14. Pochvaluji si spolupráci s mladší kategorií pod vedením trenéra Holiše, máme stejný cíl a nic jiného si nepřipouštíme. Hrajeme ofenzivní fotbal na dva útočníky, střílíme spousty branek a sbíráme skalpy ligových týmů a kluky ten fotbal moc baví .
Tvoje cíle do konce sezóny a osobní?
Cílů je více, ale hlavní je, aby kluci byli co nejvíc zdraví. Další udržet moje borce pohromadě a udělat vysněný postup. Moje osobní přání, jakožto pravého Vítkovičáka je jasné a to mít nejvyšší žákovské a dorostenecké soutěže. V žákovských jsem přesvědčen, že je po sezóně budeme hrát.
Jaký je tvůj nejsilnější moment s touto kategorií v podzimní části?
Nejsilnější moment v podzimní soutěži je výhra v Šumperku 3:0, kde jsme jednoznačně soupeře přehráli, ale také výhry nad Dynamem Berlín 4:2, ligovým Slováckem 4:0 a dalšími ligovými týmy.
Závěrem bych chtěl poděkovat vedení klubů za skvělou práci, popřát všem do nového roku 2022 co nejvíc zdraví a pohody.

Facebook

Reklama

ad

Tabulka

Tým Z B
1. HLUBINA 22 46
2. Opava B 22 44
3. Bohumín 22 40
4. Vratimov 22 38
5. Bílovec 22 34
6. Havířov 22 33
7. Polanka nad Odrou 22 33
8. Šumperk 22 31
9. MFK VÍTKOVICE "A" 22 29
10. Krnov 22 27
11. Valašské Meziříčí 22 26
12. Frenštát p.R. 22 25
13. Řepiště 22 21
14. Břidličná 22 21
15. Jeseník 22 19
16. Bruntál 22 9