×

U7 - Aktuality

SKVĚLÁ SEZÓNA VÍTKOVICKÉHO FOTBALU, POSTUP STŘÍDÁ POSTUP
SKVĚLÁ SEZÓNA VÍTKOVICKÉHO FOTBALU, POSTUP STŘÍDÁ POSTUP

vloženo 27.07.2022

Všichni, kdo sledovali dění kolem fotbalových Vítkovic, musí žasnout. Právě skončená sezóna nemohla dopadnout o mnoho lépe, výborné výsledky mládeže doplnil postup A-týmu. Muži, hrající v minulé sezóně Divizi F, se v příštím ročníku posunou o soutěž výše - do MSFL.

V Divizi F se sice vítkovický klub umístil po velmi dobrém jaru na čtvrté příčce, jenže nakonec se naskytla možnost získat (bezplatně) licenci na MSFL od nedalekého Vratimova. Když pak výbor FAČR přijal převod práva a povinností na MFK VÍTKOVICE, vše bylo oficiálně stvrzeno. Druhý nejslavnější klub z Ostravska se opět škrábe tam, kam patří, a třetí soutěž jej přibližuje návratu do profesionálního fotbalu. "Je to odměna také pro celou mládež za jejich výborné výsledky, naši odchovanci tak mohou zabojovat o starty v třetí nejvyšší soutěži", dodal s radostí Martin Hloch, hlavní muž MFK VÍTKOVICE.

Sezóna 2021/2022 však nebyla úspěšná jen administrativním postupem mužů, žákovské kategorie opanovaly své soutěže a slaví postup téměř ve všech možných kategoriích. Pozornost byla upřena zejména k těm nejstarším, kteří skončili v Divizi jasně první s impozantním skóre 254:10 a v souboji o postup do baráže porazili silného vítěze druhé Divize, Spartu Brno, jasně 5:0. Následně pak U14 v posledním barážovém utkání porazila tým 1.FC Poruba (bývalé FC Vítkovice 1919) 8:0 a postup do nejvyšší žákovské soutěže byl na světě.

A to není vše, postoupil také tým U14, a celky U15B a U13B po vítězství v soutěžích budou působit v Krajském přeboru. K tomu všemu si výborně vedla v soutěži SpSM kategorie U13, jenž taktéž zvítězila, když za sebou nechala kupříkladu týmy jako Opava, Baník, Karviná či Frýdek Místek. K dalším úspěchům patří například vítězství U15 v mezinárodním turnaji Pohár čtyř zemí. Velmi cenná umístění získaly pro Vítkovice také ostatní kategorie: (U13 – 2. místo Planeo cup, naše ZŠ v čele s naší U10 – 5.místo na finále MC Donalds cupu, a tak dále...). Někteří naši hráči se navíc stali reprezentanty ČR a jsou stabilními členy výběru Moravskoslezského kraje, se kterým slavili celorepublikové vítězství. V příští sezóně se pak kategorie U14 (bývalá U13) stane stabilní součástí Akademie RFA. Radost a čest vítkovickému fotbalu ovšem dělali rovněž nejstarší dorostenci, kteří v Divizi skončili druzí za HFK Olomouc. Skvělou reprezentaci na desítkách turnajů předvedli také kategorie přípravek.

"Obrovský dík patří trenérům. Odvedli skvělou práci. Museli se poprat se spoustou náročných úkolů a zvládli to. Velmi kvalitní práce je na straně pracovníků našeho klubu, počínaje těmi, co se starají o praní dresů až po sekretáře a další funkcionáře. Nesmíme zapomenout na obětavost rodičů, kteří nám fandili a podporovali nás. Slova díků posílám našim skvělým fanouškům, jenž nás podporovali v každé situaci, což je úžasné. V neposlední řadě je třeba poděkovat všem partnerům, kteří nám umožnili, aby se klub stabilizoval a dokázal, že ti, kteří nám před časem nevěřili, se mýlili. Vážení partneři – DĚKUJEME a věříme, že nám zachováte přízeň," přidal slova díků Martin Hloch. 

Facebook

Reklama

ad

Tabulka

Tým Z B
1. HLUBINA 18 39
2. Opava B 18 34
3. Bohumín 18 34
4. Vratimov 18 31
5. Polanka nad Odrou 18 30
6. Havířov 18 28
7. Šumperk 18 27
8. Bílovec 18 26
9. Krnov 18 25
10. MFK VÍTKOVICE "A" 18 24
11. Valašské Meziříčí 18 20
12. Frenštát p.R. 18 19
13. Jeseník 18 18
14. Řepiště 18 18
15. Břidličná 18 15
16. Bruntál 18 8